Wat Eten We Vandaag: Brabantse worstenbroodjes met een twist
Alaaf! Als je bekend bent met Brabant dan ken je de worstenbroodjes vast ook wel. De broodjes kun je kant-en-klaar kopen en even opwarmen in de oven, maar hoe leuk om ze eens zelf te maken? De worstenbroodjes krijgen een twist door de broodjes af te toppen met sesam- en maanzaad.
Delen per e-mail
Bereidingstijd: 20 min. + 1 uur en 15 min rijstijd + 20 min. oventijd
Aantal porties: 10
Categorie: bakken
Ingrediënten vulling:
- 400 g half-om-half gehakt
- 55 g paneermeel naturel
- 55 g water
- 1 losgeklopt ei
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/2 tl peper
- 2 tl sojasaus
- 1 tl mosterd
- 5 takjes bieslook, fijngesneden
Ingrediënten broodje:
- 250 g tarwebloem
- 150 ml water
- 5 gram keukenzout
- 5 gram kristalsuiker
- 25 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 1/2 zakje gist
Ingrediënten versiering:
- 2 el sesamzaadjes
- 1 el maanzaad
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMvideo
Sanie (23) bezocht alle 173 McDrives van Nederland: ‘Heb honderden kipnuggets besteld’
Sanie Patty (23) tufte, in strijd tegen de coronaverveling, door alle 173 McDrives van Nederland. Hij bestelde overal eten en bewaarde zijn bonnetjes in twee goudgele plakboeken. ,,De lekkerste kipnuggets at ik in Enschede.” -
Wat Eten We Vandaag: Spruitjesstamppot met appel en bacon
Deze spruitjesstamppot heeft een frisse, zoete twist door de toevoeging van appel. Daarnaast zorgt de knapperige bacon voor een lekkere bite. Dit heerlijke gerecht staat in 35 minuutjes op tafel en is een lekkere variatie op de traditionele spruitjesstamppot. -
Wat Eten We Vandaag: Linzencurry met gehaktballetjes en naanbrood
Fan van curry’s? Ga dan voor deze heerlijke variatie met linzen. De linzencurry wordt geserveerd met gehaktballetjes en naanbrood. Deze maaltijd heb je binnen een half uurtje op tafel staan en is onwijs lekker. -
PREMIUMVraag het ons
Wat betekent de BMI en wat zegt het over je gezondheid?
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert Monica Mars, voedingsdeskundige, de vraag: wat is BMI eigenlijk? -
PREMIUMRecensie
Liefhebber van vlees kan watertanden bij Giornale in Eindhoven
Chef-kok Kevin Penris van restaurant Giornale snijdt het vlees zelf uit en heeft daarmee een uitstekende controle op de kwaliteit. En dat is te proeven! Beoordeling 7,9.
-
PREMIUMKoken & Weten
Topman IJscuypje over coronatijd: 'Gezinnen kwamen twee keer per dag langs'
Edwin de Koeyer (50), de grote kracht achter de 22 vestigingen van IJscuypje, is een ‘oneindige ideeënbron’. Hij is non-stop bezig, de getallen laat hij over aan anderen. ‘Ik ben echt een ouderwetse zuivelman.’ -
Kaasleverancier Albert Heijn slachtoffer van gijzelsoftware
Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de leveringen van kaas aan supermarkt Albert Heijn is in het paasweekend naar eigen zeggen gehackt. Dat laat directeur Toon Verhoeven van Bakker Logistiek weten. Door de hack waren er afgelopen weekend lege schappen op de kaasafdelingen in de Albert Heijn-supermarkten. -
Géén late 1 aprilgrap: Hema komt met tompoucebier
Wie van tompoucen houdt en ook niet vies is van een biertje op zijn tijd, kan mogelijk zijn hart ophalen bij Hema. Vanaf vandaag liggen er namelijk heuse blikjes ‘tompoucebier’ in de schappen van de winkelketen. Géén 1 aprilgrap, verzekert het bedrijf.