Wat Eten We Vandaag: Buddha-bowl met quinoa en geroosterde bloemkool
Een heerlijke voedzame bowl met lekker veel groenten. Door de quinoa en de groenten bevat deze Buddha-bowl veel vezels. Wij maken de bowl af met verschillende toppings en een zelfgemaakte srirachamayonaise.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 30 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 150 gr 3 kleuren quinoa
- 200 gr falafel
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 1 el olijfolie
- ½ tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 5 mini komkommers
- 1 tl sriracha
- 3 el vegan mayonaise
- 100 gr biet julienne
- 100 gr milde kiemgroente
- 2 el zwarte sesamzaadjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
-
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische wok met glasnoedels
Een vegetarische wok met veel groenten die ideaal is voor een doordeweekse dag, want je zet dit gerecht al in 20 minuten op tafel. Wokken is trouwens gunstig, door groenten kort te wokken behoud je zoveel mogelijk vitamines. -
Wat Eten We Vandaag: Kleurrijke parelcouscoussalade met geroosterde kikkererwten
Parelcouscous is de ideale basis voor een voedzame salade, door de rijkheid aan koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Dit keer maken we ‘m lekker kleurrijk met onder andere zoete aardappel, geroosterde kikkererwten, bietjes en feta. De geroosterde kikkererwten geven het geheel een crunchy bite. -
PREMIUM
‘Zonder sla is een maaltijd niet compleet’: probeer deze drie maaltijdsalades eens!
Niemand weet meer precies wanneer, maar ineens was hij daar: de maaltijdsalade. En qua dressings maken chef-koks zich er niet meer met een jantje-van-leiden van af. -
Wat Eten We Vandaag: Courgette fritters met romesco dip
Lekker voor bij de borrel, als lunch of als tussendoortje: deze courgettekoekjes. Ze zijn makkelijk te maken, en bevatten veel groenten. De halloumi maakt deze fritters helemaal af.
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta met gerookte zalm, prei en boerenkool
-
-
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie.