Wat Eten We Vandaag: Cannoli

Leave the gun, take the cannoli! Italianen zijn gek op dit Siciliaanse dessert gemaakt van gefrituurd deeg en ricottavulling. En zij niet alleen. 

Bakken
Aantal personen: 12
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

Gekonfijte sinaasappel
150 g suiker
- 220 ml water
- 2 sinaasappels

Deeg
270 g bloem + extra voor uitrollen
- ½ tl zout
- 1 el poedersuiker
- ½ tl gemalen kaneel
- 1 tl cacao
- 3 el zonnebloemolie + extra voor invetten en frituren
- 125 ml droge witte wijn
- 1 eiwit voor vastplakken

Vulling
500 g ricotta
- 75 g poedersuiker + extra voor bestuiven
- 1 tl vanille-extract
- ½ tl gemalen kaneel
- 75 g pure chocolade
- 2 el gekonfijte sinaasappelschil*

Benodigdheden
Zesteur, spuitzak, deegroller of pastamachine, ronde steker, 12 cannolivormen, keukenpapier, tang

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Cannoli © 24Kitchen