Wat Eten We Vandaag: Carpaccio met dragon-truffelmayonaise
Met deze allemansvriend sla je de plank nooit mis. Vanavond maken we hem met dragon-truffelmayonaise en waterkers. Nodig je vrienden uit: met dit gerecht wordt het een feestje.
Delen per e-mail
Ingrediënten
- 2-3 el zwarte peperkorrels
- 500 g rundvlees: aan een 1 stuk (ossenhaas, rosbief of kogelbiefstuk)
- grof zeezout
- 80 g waterkers
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- 50 g Parmezaanse kaas
- dragon-truffelmayonaise
- 150-175 ml zonnebloemolie
- 25-50 ml truffelolie
- 1 citroen
- 1 eidooier
- 1-2 tl dijonmosterd
- 1 klein bosje dragon
- zout en peper
Wit of lichtbruin desembrood voor erbij
Benodigdheden
- Vijzel, plastic folie, evt. knijpflesje, slagersfolie, vleeshamertje
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande video's vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Koken & eten Mysterieuze hoofdinspecteur Michelin over nieuwe Belgische gids: 'Natuurlijk kunnen er morgen sterren sneuvelen’
Eindelijk een feestje of het zoveelste verdriet? Morgen weet de culinaire elite het, want ondanks een dubbele lockdown wordt dan de nieuwe Belgische Michelingids — en dus de bijbehorende verzameling sterren — voorgesteld. Nederland komt in het voorjaar pas aan de beurt. -
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we laatste drie cadeaupakketten weg. -
Wetenschappelijk Bewezen Waarom je na het eten van een hele appel voller zit dan wanneer je hem in stukken eet
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering krijg je uitleg over het stillen van je hongergevoel. Want hoe zorg je er voor dat je daadwerkelijk stopt met eten? -
PREMIUM
Koken & eten Bitter vinden we brrrrr... maar het is o zo gezond
In het kader van goede voornemens: kies eens wat vaker voor bitter. Voedingsmiddelen met deze smaak, zoals witlof en broccoli, zijn goed voor je gezondheid. Niet lekker? Je kunt ze makkelijk leren eten. -
Wat Eten We Vandaag: Slavink en bloemkool
Met dit recept zet je een typisch Nederlands gerecht op tafel. Maak eens zelf je slavinkjes in plaats van ze mee te nemen uit de supermarkt. Met de vertrouwde aardappel, groente en vlees combinatie zit je altijd goed.
-
Wat Eten We Vandaag: Groene shakshuka
Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht dat gegeten kan worden als ontbijt, lunch of avondeten. De traditionele shakshuka is rood en bestaat voornamelijk uit tomaten en gepocheerd ei. Hugo Kennis maakt een vegetarische groene variant vol met groentes en verse kruiden. -
PREMIUM
Restaurant De Kiet riskeert sluiting en gaat weer open: ‘Mensen noemen ons strijders’
EINDHOVEN - Sluiting door de gemeente dreigt maar restaurant De Kiet aan de Eindhovense Edisonstraat opent komende zondag 17 januari wederom de deuren. In een post op Facebook stellen de eigenaren dat ze als bezorgde ondernemers niet anders kunnen. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met zalm en broccoli
Ovenschotels zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. De variaties zijn eindeloos en wij kiezen er deze keer voor om pasta te combineren met broccoli onder een laagje kaas met daarop zalmfilet.