Wat Eten We Vandaag: Chao tom van de barbecue

Chao tom is een feestelijk Vietnamees gerecht bestaande uit garnaalspiezen. Oorspronkelijk wordt het gebraden aan een prikker van suikerriet. Job en Perry maken een versimpelde variant.

Hoofdgerecht: schaal- en schelpdieren
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

Spiesen
600 g rauwe gepelde garnalen
- 1 teentje knoflook
- 1-2 el vissaus
- 1 eiwit
- 1 tl baksoda
- 1 tl suiker
- zout en peper
- neutrale olie

Dipsaus
1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 4 el vissaus
- 1 el suiker
- 100 ml water
- 1 limoen

-1 pak rijstvellen
- 1 krop sla
- 1 bosje munt

Benodigdheden
Barbecue met deksel, keukenmachine, 4 stengels sereh of satéprikkers of suikerriet (toko), stoommand met deksel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Chao tom van de barbecue © 24Kitchen