Wat Eten We Vandaag: Chilaquiles met pulled chicken en chipotlepeper
Chilaquiles is van origine een Mexicaans ontbijtgerecht. In Nederland kennen we het vooral als lekkere borrelhap met royale toppings. In dit recept garneren wij de chilaquiles met pulled chicken en chipotle peper. Serveer de tortillachips niet te lang na het bakken, dan zijn ze nog lekker warm en knapperig.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: variabel
Ingrediënten:
- 700 ml water
- 1 kippenbouillonblokje
- 200 gr kipdijfilet
- 2 lente-uitjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 30 gr chipotle peper
- 4 el olijfolie
- 2 limoenen
- 2 el worcestersaus
- 1 tl dijonmosterd
- 6 kleine maistortilla’s
- 2 romatomaten
- 2 takjes koriander
- 1 el crème fraîche
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Bifteki met friet en zelfgemaakte tzatziki
-
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger. -
PREMIUM
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Witte asperges met varkenshaas en doperwtencrème
Het seizoen van het witte goud gaat van start. Tijd om de seizoensgroenten in huis te halen en aan de slag te gaan met witte asperges. In dit recept serveren we de asperges op een frisse doperwtencrème. Maak de stapel verder af met malse varkenshaas en een kervelsaus. -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Aziatische noedels met schnitzelreepjes
Tonkatsu is een Japans gerecht dat lijkt op een gepaneerde varkensschnitzel. In dit gerecht geven wij noedels een Aziatische touch door de toevoeging van een eenvoudige variatie op tonkatsu saus. Deze goedgevulde maaltijd zet je binnen no-time op tafel. -
Wat Eten We Vandaag: Sambalboter
Ben jij een samballiefhebber? Dan is deze boter echt iets voor jou. Het voegt iets meer pit toe aan je broodje, tijdens de borrel of gebruik de boter bijvoorbeeld eens op gekookte sperzieboontjes.