Wat Eten We Vandaag: Chocoladetaart met karamel-zeezout
Als vrijdag staat tot friet, dan staat zondag tot.. taart! En dit keer staat er een redactionele favoriet op het menu. Een Chocoladetaart met karamel-zeezout. Ofwel: de Tony’s Chocolonelytaart. Niet vergeten te delen hė?
Delen per e-mail
Ingrediënten
Cake
- 150 g roomboter
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 reep Tony Chocolonely karamel zeezout
Toffeesaus
- 175 g boter
- 175 g bruine basterdsuiker
- 500 ml slagroom
- 1 reep Tony Chocolonely karamel zeezout
- zeezoutvlokken
Benodigdheden
springvorm doorsnede 23 cm, bakkwast, bakpapier, handmixer, satéprikker
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Carpaccio met dragon-truffelmayonaise
Met deze allemansvriend sla je de plank nooit mis. Vanavond maken we hem met dragon-truffelmayonaise en waterkers. Nodig je vrienden uit: met dit gerecht wordt het een feestje. -
Wat Eten We Vandaag: Wortelmuffins met roomkaasglazuur
Carrot cake, heb jij het al wel eens gegeten? In plaats van een cake gaan wij voor lekkere muffins. De wortelmuffins worden afgetopt met een glazuur van roomkaas voor een heerlijk frisse smaak. Supersimpel te maken en onwijs lekker! -
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken. -
PREMIUM
Wetenschap Waarom astronauten wijn meenemen als ze de ruimte ingaan
Wijn in de ruimte? Jazeker. In de laatste lading uit het International Space Station zaten twaalf flessen bordeaux en het was niet de eerste wijn die een reis in het heelal maakte. Voor wetenschappelijk onderzoek welteverstaan. -
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord.
-
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Nasi Goreng-bowl in een ‘ei-netje’
Gek op nasi? Wij ook! Tijd voor een vegetarische variant. Deze heerlijke Nasi Goreng met een netje van ei is een feestje op je bord. Goreng betekent ‘gebakken’ en daarom bakken we de rijst na het koken nog een klein beetje knapperig. -
Wat Eten We Vandaag: Mosselen met chili, komkommer en kokosrijst
De Nederlandse mosselpan in de mix. We geven dit oer-Hollandse recept een Oosterse make-over. Denk: kokos, chili, verse limoen en laos. -
Koken & eten / Video ‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy
De Belg die in het Aldi-filiaal in Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer voorhanden waren, heeft bij de politie een klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie. De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid.