Wat Eten We Vandaag: Chorizo-garnalenspiezen met bloemkool
Deze spiezen bewijzen dat je vis en vlees ook heel goed kunt combineren. De chorizo-garnalenspiezen worden in dit recept gebakken in een grillpan, maar je kan ze ook makkelijk op de barbecue bereiden. Lekker met kruidige bloemkoolroosjes en een romige puree.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vis
Ingrediënten:
- 100 gr kleine bloemkoolroosjes
- 1 tl paprikapoeder
- ¼ tl chilipoeder
- ¼ tl komijn
- 2 el olijfolie
- 100 gr chorizoworst
- 6 grote garnalen
- 1 bloemkool
- Peper en zout
- 2 el ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 30 ml halfvolle melk
- ½ tl nootmuskaat
- 1 citroen
- 50 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 1 el honing
- 1 teentje knoflook
- 5 takjes bieslook
- 2 takjes peterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Wat Eten We Vandaag: Rosbief met honing-mosterdkorst
De smaken van honing en mosterd gaan erg goed samen. Nog lekkerder is onze zelfgemaakte marinade van deze gouden combinatie, die de rosbief een heerlijk knapperige korst geeft. Extra lekker met krokante aardappelen uit de oven en een salade van sperziebonen. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
Quiz
Nationale Pannenkoekdag: wat weet jij van de lekkernij?
Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag. Ben jij een echte liefhebber? Test je kennis in de quiz hieronder. -
Wat Eten We Vandaag: Flatbread met aardbeien in limoensiroop
Het is zomer en dat betekent tijd voor zomerkoninkjes. In dit gerecht combineren we aardbeien in limoensiroop met zelfgemaakt flatbread en cottage cheese. Een lekker fris gerecht voor de lunch of als ontbijt!
-
PREMIUMEnergie
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
-
-
Wat eten we vandaag: ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Minder koolhydraten eten? Voor deze ovenschotel gebruiken we koolrabi in plaats van aardappel. Dankzij het zoet van de appel en het zuur van de rode kool serveer je een Hollands smaakbommetje. -
PREMIUM
Een bokkenpootje met witte chocolade? Dordrecht heeft er een nieuwe lekkernij bij: de Schapenpoot
Kun je ook bokkenpoten met witte chocolade maken? Zo vroeg zijn vriend Alex. Ja, zei bakker Jaap Korteweg en hij creëerde een nieuwe Dordtse lekkernij: de Schapenpoot.Dordrecht