Wat Eten We Vandaag: Citroenrisotto met tonijnsteak
Het is zomers genieten met deze frisse citroenrisotto en tonijn. De tonijnsteak wordt kort gegaard, zodat alleen de buitenkant dichtgeschroeid is. Glaasje wijn erbij en de avond kan niet meer stuk.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 1,5 l groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 150 gr risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
- 80 gr groene aspergetips
- 50 gr diepvrieserwten
- 1 takje salie
- 1 citroen
- 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el ongezouten roomboter
- 1 tl peper
- 2 takjes peterselie
- 2 tonijnsteaks
- ½ tl zout
- 2 el bakboter
- 20 gr rucola
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Spaanse bonenstoof
Dit recept is geïnspireerd op stoofgerechten uit de binnenlanden van Spanje. Bij deze vegetarische variant is gekozen voor zoete aardappel in plaats van worst. Dit geeft de bonenstoof wat meer body en een lekkere zoete smaak. Het paprikapoeder en de chilivlokken zorgen voor de Spaanse spicy touch. -
Foodtrucks steeds populairder, aantal in vijf jaar tijd meer dan verdubbeld
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld, meldt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2017 waren in Nederland bijna 1200 foodtrucks geregistreerd, nu zijn dat er bijna 2500, zo blijkt uit cijfers van het KVK Handelsregister. Het gaat om een toename van 110 procent. -
Wat Eten We Vandaag: Witlof met parmaham en Parmezaanse kaas
Wist je dat de gemiddelde Nederlander maar liefst 3 kilo witlof per jaar eet? Dit gerecht is een twist op de klassieke bereiding van witlof met ham en kaas uit de oven. We gebruiken Parmezaanse kaas en parmaham, bedekt met een knapperig laagje panko. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.
-
Wat Eten We Vandaag: Borrelplank met mediterrane mezze
Een lekker uitgebreide borrelplank, maar dan een keer wat anders dan met kaas en worst! Dat is deze plank, gevuld met mezze. Mezze zijn kleine hapjes uit het Midden-Oosten, vergelijkbaar met tapas en antipasti. Ideaal om te serveren bij de borrel. -
PREMIUM
Silk Road in Tilburg heeft passie voor zinderende kruidenmengsels
TILBURG - De zijderoute is de benaming voor een eeuwenoud netwerk van handelsroutes tussen het oude China en het Romeinse rijk. Naast zijde werden er onder andere ook diamanten, vruchten, thee en specerijen vervoerd. Niet alleen werd er handel uitgewisseld maar ook kennis van verschillende culturen en culinaire verscheidenheid. Bij restaurant Silk Road aan de Heuvelring in Tilburg worden allerhande gerechten uit de zijderoute geserveerd. Score: 7,8. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje.