Wat Eten We Vandaag: Courgette noedels met chili-tofu
Deze courgette noedels zorgen voor een lichte maaltijd. Lekker in combinatie met tofu die je op smaak brengt met een heerlijke zelfgemaakte marinade met wat pit. Wil je het gerecht pittiger maken? Voeg dan rode peper toe tijdens het wokken of ga voor sambal naar smaak in de marinade.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 250 gr tofu
- 1 el rijstazijn
- 5 el sojasaus
- 1 tl suiker
- 1 el sesamolie
- 2 tl gedroogde chilipeper
- 1 courgette
- 2 el zonnebloemolie
- 1 lente-ui
- 1 limoen
- 100 gr ongezouten pinda’s
- 1 el sesamzaad
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pumpkin pie met kokosslagroom
Pumpkin pie is een klassiek Amerikaans recept voor in de herfst en vroege winter. Voor de vegan slagroom zet je de kokosmelk 24 uur van tevoren in de koelkast. Een goede voorbereiding is het halve werk. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Wat Eten We Vandaag: Melanzane met mozzarella
Een heerlijk, klassiek Italiaans recept dat we allemaal wel kennen: melanzane. Melanzane betekent aubergine in het Italiaans en dat is ook het basis ingrediënt van deze ovenschaal. Dit keer maken we ’m net even wat anders, zodat je een verrassend gerecht op tafel kunt zetten. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta met kip en rode pesto
Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats de klassieke groene? Deze variant met zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusillipasta.
-
PREMIUM
Hippe drank nu ook in biervorm: ‘Limoncello thuis maken? Op Google ga je het recept niet vinden’
Wat begon als een limoncello-experiment in de kelder van zijn restaurant in Voorschoten, is nu een nieuw zomers biertje van Westlands/Haagse makelij. Westlander Mart Kamp heeft met zijn Lemon Spirit de handen ineen geslagen met de Haagse brouwerij Kompaan. -
PREMIUM
Silk Road in Tilburg heeft passie voor zinderende kruidenmengsels
TILBURG - De zijderoute is de benaming voor een eeuwenoud netwerk van handelsroutes tussen het oude China en het Romeinse rijk. Naast zijde werden er onder andere ook diamanten, vruchten, thee en specerijen vervoerd. Niet alleen werd er handel uitgewisseld maar ook kennis van verschillende culturen en culinaire verscheidenheid. Bij restaurant Silk Road aan de Heuvelring in Tilburg worden allerhande gerechten uit de zijderoute geserveerd. Score: 7,8. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’