Wat Eten We Vandaag: Courgette-ravioli met ricotta en geitenkaas
Deze met kaas gevulde courgette-ravioli is een droom voor iedere kaasliefhebber. Doordat je de ravioli maakt van courgetteplakjes is dit een heerlijk lichte maaltijd. De zelfgemaakte saus van geroosterde cherrytomaten maakt de maaltijd helemaal af.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 40 minuten oventijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch, Italiaans
Ingrediënten geroosterde tomatensaus:
- 500 gr cherrytomaten
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 50 ml rode wijn
- 1 el balsamicoazijn
- ½ blokje groentebouillon
- ½ tl zwarte peper
- 100 ml water
- 200 gr trostomaten
Ingrediënten courgette ravioli:
- 100 gr geitenkaas
- 250 gr ricotta
- 1 el gedroogde oregano
- ½ tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1½ courgette
- 2 el olijfolie
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 takje basilicum
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta culurgiones met salie-tomatensaus
-
Wat Eten We Vandaag: Spareribs met honing en balsamico
Malse spareribs die zo van het bot vallen, het geheim zit hem in het langzaam garen van het vlees. Dat doen we op een lage temperatuur, in dit recept met behulp van de slowcooker. -
Wat Eten We Vandaag: Hartige pannenkoek met zalm, spinazie en tuinerwten
Zoete pannenkoeken zijn natuurlijk lekker maar wissel ook eens af met een hartige variant. Bijvoorbeeld deze pannenkoek met zalm, roomkaas en lekker veel groenten. Ideaal als je eens wilt uitpakken met de lunch, maar ook als luxe brunch in het weekend. -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen carpaccio
Flammkuchen is ontstaan in de regio Elzas, door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in Nederland. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio en natuurlijk rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
-
-
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Wrap met sticky aubergine en sriracha mayonaise
Deze wraps met sticky aubergine zijn een leuke vervanger voor vlees. Je maakt de wraps af met sla, komkommer en een zelfgemaakte sriracha mayonaise. Makkelijk om te maken en binnen een half uur op tafel.