Wat Eten We Vandaag: Couscousbowl met Marokkaanse kip en abrikozen
Couscous is handig voor wie in korte tijd iets lekkers op tafel wil zetten. Deze parelcouscous met Marokkaanse kip en abrikozen is bijvoorbeeld ideaal voor doordeweeks. De kip marineren we in ras el hanout, wat vrij vertaald ‘het beste van de winkel’ betekent.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 200 gr kipfilet of kipdijfilet
- 2 tl ras el hanout kruiden
- 2 el olijfolie
- 2 tomaten
- ½ komkommer
- ½ rode ui
- 50 gr gewelde abrikozen
- 2 takjes platte peterselie
- 1 citroen
- Peper en zout
- 150 gr parelcouscous
- 200 gr tomatenblokjes
- 2 takjes munt
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment.nl
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
In de supermarkt, bij de bakker of zelfs de snackbar: Maaike laat haar eten óveral in deze potjes doen
Plastic verpakkingen, tasjes voor eenmalig gebruik en wegwerpbekers, die laat de 37-jarige Maaike van Dijk-Bokkers liever links liggen. In plaats daarvan gaat ze al jaren op pad met haar weckpotten, herbruikbare broodzakken en bakjes om zo verpakkingsvrij mogelijk boodschappen te doen. Om anderen hier ook van bewust te maken deelt ze sinds kort speciale stickers uit aan winkeliers in ‘haar’ Nijkerk. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Koken & Eten
Op zoek naar gezondere snack: vergelijk jouw favoriet met anders lekkers uit de frituur
Een gezonde optie ga je bij de snackbar waarschijnlijk niet vinden, maar dat betekent niet dat de menukaart geen onderscheid kent. Wat zijn de betere en minst gezonde snacks uit de frituur? -
Wat Eten We Vandaag: Noedels, bloemkool en paksoi in rode curry
Curry’s zijn ideaal als je wilt variëren met groente. Nog wat groente over – zoals courgette, broccoli of witlof? Dan kun je deze natuurlijk óók gebruiken, in plaats van de bloemkool of shiitake uit dit recept. -
PREMIUM
Als productie van eitje 14 cent kost, waarom betalen we dan dubbele? ‘Truc van de supermarkt’
Geen product in de supermarkt steeg in een jaar zo hard in prijs als het ei. Wat blijkt: de supermarkt is spekkoper. Maar ook de boer heeft financieel een uitzonderlijk goed jaar.
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Courgetti met kipgehaktballetjes
Courgetti is een voedzame vervanger van pasta. Je kunt courgetti kant-en-klaar kopen in de supermarkt of eventueel zelf maken met een spirelli. In dit recept combineren we courgetti met kipgehaktballetjes en Parmezaanse kaas. Dat is nog eens een slimme manier om je vitamines “ongemerkt” binnen te krijgen. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit.