Wat Eten We Vandaag: Croissant traybake
Croissants over? Gooi ze dan niet weg. Deze croissant traybake, gemaakt met croissants van de dag ervoor, is de ultieme verwennerij voor elk moment. Heerlijke zoetigheid als dessert of lekker bij de koffie of thee.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 6
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 500 ml melk
- 6 eidooiers
- 100 gr suiker
- 50 gr bloem
- 2 tl vanille extract
- 1 tl kaneelpoeder
- 5 (1 dag-oude) croissants
- 150 gr bramenjam
- 250 gr bramen
- 200 gr mascarpone
- 1 citroen
- 200 gr slagroom
- 50 gr poedersuiker
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat
-
PREMIUMDe erfenis
‘Wij dachten altijd dat oom Henk glazenwasser was, maar dat bleek niet zo te zijn’
Carla (59) en twee andere familieleden bleken de enige bloedverwanten en erfgenamen te zijn van oom Henk. Een erfenis kan je leven veranderen. In deze serie deelt elke week iemand zijn of haar verhaal. -
Wat Eten We Vandaag: Bietjessalade met mandarijn en walnoot
Een spannende salade vol smaken, texturen en vitamines. De mandarijntjes zijn een frisse tegenhanger van de bietjes en de witte kaas, walnoten en zelfgemaakte dressing maken de salade helemaal af. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta pangrattato met bloemkool
Op het menu: deze heerlijke pasta met pangrattato en bloemkool. De Italianen noemen pangrattato ook wel de Parmezaanse kaas van de armen. Zin in een pasta die je al binnen 20 minuten op tafel zet? Kies voor deze pasta pangrattato met bloemkool. -
PREMIUMMet video's
Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
-
6 tips
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Bastogne-boterkoek
Traditionele Hollandse boterkoek is een echte klassieker. Lekker bij de koffie of thee en doet het vaak goed bij visite. Deze variant met bastognekoeken maakt ‘m net even wat spannender. Leuk om in het weekend te maken en óók de rest van de week van te smullen. -
Wat Eten We Vandaag: Krokante Parmezaan aardappeltjes met chipolata worstjes
Toe aan een makkelijke AVG-maaltijd? Kies dat voor dit lekkere recept, waarbij de oven het meeste werk doet. De aardappeltjes worden lekker krokant vanbuiten, terwijl de binnenkant zacht blijft. Heerlijk in combinatie met de runderchipolata worstjes en broccoli.