Wat Eten We Vandaag: Dumplings gevuld met garnalen

Chef’s origami: vouw je gek bij het bereiden van deze dumplings. In dit recept gaan we voor de bak- en stoomtechniek waardoor de bovenkant mooi zacht blijft en er aan de onderkant een krokant laagje vormt. Deze snack kan altijd, en overal. 

Ingrediënten
100 g varkensgehakt
- 350 g rauwe tijgergarnalen (evt. al schoongemaakt en gepeld)
- 1⁄2 teen knoflook
- 1 limoen
- 2 cm gember
- 1-2 tl suiker
- 2 tl sesamolie 
- 1 el shaoxing rijstwijn
- 1⁄2 bosje bieslook
- 1⁄3 rode peper
- 14 wontonvelletjes
- neutrale olie

Om te dippen: 
Kommetje lichte sojasaus óf maak onderstaande ​optionele dips​:

gembersojasaus
2 cm gember
- 4 el lichte sojasaus

pittige zoutzure sojasaus
4 el lichte sojasaus 
- scheutje rijstazijn 
- 1⁄4 bosje bieslook 
- 1⁄2 rode peper

Benodigdheden
Fijne rasp, koekenpan met deksel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Gevulde dumplings © 24Kitchen
  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.