Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met geitenkaas en spinazie
Flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Elzas bij de Duist Franse grens. Traditioneel wordt flammkuchen gemaakt met spekjes en ui. Bij deze vegetarische variant zijn de spekjes weggelaten en is geitenkaas toegevoegd voor een rijke en romige smaak.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten (+15 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 100 gr courgette
- 180 gr geitenkaas, half hard
- 1 rode ui
- 280 gr flammkuchendeeg
- 125 crème fraîche
- Peper en zout
- 15 gr honing
- 70 gr spinazie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta pangrattato met bloemkool
-
Wat Eten We Vandaag: Courgette fritters met romesco dip
Lekker voor bij de borrel, als lunch of als tussendoortje: deze courgettekoekjes. Ze zijn makkelijk te maken, en bevatten veel groenten. De halloumi maakt deze fritters helemaal af. -
Wat Eten We Vandaag: Bifteki met friet en zelfgemaakte tzatziki
Bifteki zijn Griekse gekruide burgers. Soms vind je ze ook onder de naam Souzouki. In Nederland is Bifteki vaak gevuld is met feta, in Griekenland niet. Het gekruide vlees past perfect bij de romigheid van de feta en de frisse tzatziki. -
Wat Eten We Vandaag: Rigatoni pasta met chorizo en gehakt
Het woord rigatoni is afkomstig van het Italiaanse woord rigati wat gekarteld betekent. Rigatoni pasta is aan de buitenkant geribbeld, waardoor er meer saus aan de pasta blijft plakken. Chorizo dankt zijn rode kleur aan het paprikapoeder dat in de worst verwerkt is. De Spaanse worst zorgt voor een licht pikante smaak. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
Wat Eten We Vandaag: Quiche zonder deeg met lentegroenten
-
-
-
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige.