Wat Eten We Vandaag: Fried broccolirice met Thaise saté
Zelf fried rice maken? Dit feestelijke recept bevat extra veel groenten dankzij de toevoeging van broccolirijst. De saté gemarineerd in kokosmelk en currypasta heeft een romige smaak.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten (+ 15 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vlees, hoofdgerechten
Ingrediënten:
- 300 gr kipdijfilet
- 3 el gele currypasta
- 1 tl azijn
- 100 ml kokosmelk
- 2 stengels bosui
- 1 wortel
- 1 teentje knoflook
- 2 el pindakaas met stukjes noot
- 2 el Thaise vissaus
- 4 el zonnebloemolie
- 400 gr broccolirijst
- 2 eieren
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Hier vind je video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Witte asperges met varkenshaas en doperwtencrème
-
PREMIUM2
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers
Lekker voor bij de borrel: deze gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers. -
Wat Eten We Vandaag: Churros met chocoladesaus
Churros: de Spaanse lekkernij met kaneelachtige geur. De zoetige snacks zijn enigszins vergelijkbaar met donuts. We bestrooien de churros met kaneelsuiker en traditioneel serveer je ze met chocoladesaus. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
-
-
-
VAN DE LEZER
‘Help mee, eet de wereld mooier’
Maandag was het de internationale dag van de biodiversiteit. Een belangrijke dag om bij stil te staan, vindt Femke Dingemans van de Brabantse Milieufederatie, want de biodiversiteit in Nederland – en elders in de wereld – neemt sterk af. Volgens Dingemans kun je elke dag bijdragen aan de bescherming van de biodiversiteit.Cranendonck, Eindhoven, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard -
Wat Eten We Vandaag: Enchiladas met kip
Enchiladas zijn afkomstig uit de Mexicaanse keuken, voor dit recept vullen we tortillawraps met tomatenblokjes, zwarte bonen, spinazie en kip.