Wat Eten We Vandaag: Gebakken sliptong met charmilla en bloemkoolrijst
Charmilla, kende jij het al? Je bakt hiervoor groente in een lekkere kruidenmix naar smaak. Onze variant maken we met ui, paprika, tomaat en een rood pepertje, en combineren we met heerlijk gekruide sliptong en bloemkoolrijst. Ontzettend makkelijk en zo op tafel.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 2 gele uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 3 tomaten
- ½ rode peper
- Zonnebloemolie
- Peper en zout
- 6 takjes verse koriander
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl kaneelpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 300 gr sliptong
- 50 gr bloem
- 400 gr bloemkoolrijst
- 1 citroen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Marktplaats dwarsboomt handel in materiaal bezorgdiensten voor omzeilen avondklok
De mogelijke invoering van een corona-avondklok door het kabinet, heeft een levendige handel in kleding en tassen van bezorgdiensten op gang gebracht. Op Marktplaats.nl worden er tientallen aangeboden voor prijzen variërend van 25 tot 200 euro ‘om de avondklok te omzeilen’. Het online-verkoopplatform is druk bezig om de advertenties te verwijderen, zegt een woordvoerder tegen deze site. -
Maaltijdvervangende repen en shakes zijn ongezond: te veel suiker, te weinig eiwitten
De meeste maaltijdvervangers, bedoeld om mee af te vallen, zijn slecht voor de gezondheid. De shakes en repen bevatten weinig eiwit en veel suikers, concludeert de Consumentenbond na onderzoek. -
Wetenschappelijk Bewezen
Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt. -
Wat Eten We Vandaag: Lekkerbekje met witlof en kerriesaus
Inspiratie nodig voor een heerlijk en makkelijk visgerecht? Serveer je lekkerbekje dan vooral eens met gebakken krieltjes en een zelfgemaakte kerriesaus. Knapperige witlof en zoete appel en sinaasappel zorgen voor een frisse touch aan dit smakelijke gerecht. -
Wat Eten We Vandaag: Beef pho met mihoen en wokgroente
Beef pho, een heerlijke noedelsoep uit de Vietnamese keuken. De traditionele variant neemt al gauw twee volle dagen in beslag, maar dan heb je ook wat. Voor de thuiskoks die iets minder tijd hebben, kiezen wij voor een geïnspireerde variant die binnen een half uur op tafel staat. De biefstuk gaat rauw in de soep en kookt door de warmte van de bouillon gaar, ideaal.
-
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken. -
Nigella Lawson gaat viraal met sneer naar Trump: ‘Recept van de dag is bittere oranje taart’
De wereldberoemde Britse tv-kok Nigella Lawson (61) gaat viraal op Twitter nadat ze in receptvorm een sneer uitdeelde aan Donald Trump. Uitgerekend in de laatste 24 uur van zijn presidentschap riep ze een ‘bittere oranje taart’ uit tot haar recept van de dag. -
Koken & eten
Eigenaar van Chinees restaurant is pijnlijk eerlijk over zijn gerechten: ‘Ik ben niet zo'n fan van onze versie’
Chinees restaurant ‘Aunt Dai’ in de Canadese stad Montreal is ineens heel populair door social media. De eigenaar is op de menukaart extreem eerlijk over de gerechten die erop staan. Sinds een klant foto's van de menukaart postte op Twitter komen er meer klanten op het restaurant af.