Wat Eten We Vandaag: Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten
Dit is een heerlijke soep met geroosterde groenten, die ook nog eens gemakkelijk is om te maken, want de oven doet het meeste werk voor je. De soep krijgt een lekkere romige smaak door de geroosterde cashewnootjes. Kortom: een verrassend gerecht om te serveren.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 20 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 2 rode paprika’s
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 trostomaten
- 4 el olijfolie
- 100 gr ongezouten cashewnoten
- 500 ml groentebouillon
- 1 takje krulpeterselie
- ½ tl grof gemalen zwarte peper
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Perry maakt de guilty pleasures van BN'ers: ‘Vegetariërs wilden allemaal vlees’
In restaurants maken we massaal foto’s van mooie gerechten die we vervolgens op social media delen. Maar er zijn van die hapjes waar we nooit over praten omdat we er ons een beetje voor schamen. Om die guilty pleasures draait de nieuwe kookshow met Perry de Man. -
Wat Eten We Vandaag: Spaghetti met pompoenblokjes en spek
Een leuke twist op alle klassieke pasta’s als bolognese, funghi of carbonara. Deze spaghetti maak je namelijk met pompoenblokjes en spek. De geroosterde hazelnoten en chilivlokken zorgen ervoor dat alle smaken mooi in balans zijn. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
Wat Eten We Vandaag: Speltpizza met ricotta en gerookte zalm
Deze pizza met gerookte zalm is een verantwoorde keuze, ook voor doordeweeks. Helemaal als je kiest voor een speltbodem met meer vezels. Extra makkelijk: je koopt een verse speltbodem gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. Voeg geen zout toe, de kappertjes zijn al zout genoeg van zichzelf. -
Wat Eten We Vandaag: Vijgensalade met feta en frambozen
Wat een feestje om naar te kijken: deze vijgensalade is niet alleen een lust voor het oog, maar ook erg lekker. De aardse smaak van de vijg in combinatie met de zachte feta en het frisse van de framboos is een heerlijke traktatie. Kortom: de perfecte lichte maaltijd voor een mooie zomerdag.
-
Zo ontmoedigt je smarthome inbrekers tijdens je vakantie
Vakantie is fijn, maar voor veel mensen kan het achterlaten van hun huis ook veel stress opleveren. Ben jij bang voor inbrekers, heb je huisdieren die niet mee mogen of verwacht je post terwijl jij in een tropisch oord zit? Dan bieden deze smarthometoepassingen soelaas. -
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.