Wat Eten We Vandaag: Gegrildezalm-spies
Vis, aardappelen en groente, maar dan net even anders. In dit recept combineren we gegrilde zalm spiezen met zoete aardappelpuree en romaine sla. De zalm en sla kun je niet alleen in een grillpan grillen, maar ook prima op de (winter)barbecue.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 2 grote zoete aardappelen
- 2 zalmfilets
- Peper en zout
- 2 limoenen
- 2 kroppen romaine sla
- 1 el olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 50 ml volle melk
- 20 gr ongezouten roomboter
- 1 takje koriander
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
-
VAN DE LEZER
‘Help mee, eet de wereld mooier’
Maandag was het de internationale dag van de biodiversiteit. Een belangrijke dag om bij stil te staan, vindt Femke Dingemans van de Brabantse Milieufederatie, want de biodiversiteit in Nederland – en elders in de wereld – neemt sterk af. Volgens Dingemans kun je elke dag bijdragen aan de bescherming van de biodiversiteit.Cranendonck, Eindhoven, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard -
Wat Eten We Vandaag: Courgetti met spekjes en Parmezaanse kaas
Een romige pasta gaat er bij iedereen wel in. Om het gerecht wat koolhydraatarmer te maken, hebben wij gekozen om de spaghetti te vervangen door courgetti, oftewel, courgette in de vorm van pasta. Deze supersnelle courgetti zet je in slechts 15 minuten op tafel. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische wok met glasnoedels
Een vegetarische wok met veel groenten die ideaal is voor een doordeweekse dag, want je zet dit gerecht al in 20 minuten op tafel. Wokken is trouwens gunstig, door groenten kort te wokken behoud je zoveel mogelijk vitamines. -
Wat Eten We Vandaag: Toast carpaccio met avocado
Carpaccio is een echte klassieker als voorgerecht, maar ook overheerlijk op een broodje. Geniet nu ook thuis of op werk van een rijkelijk belegde toast met carpaccio als lunch. Deze variant maken we met avocado voor een extra vullende en voedzame lunch.
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
-
-
-
Is versgeperst fruitsap even gezond als het stuk fruit op zich?
Iedereen drinkt weleens graag een glaasje versgeperst sinaasappelsap, misschien heb jij er op dit moment wel een klaarstaan voor deze zondag. Vaak is fruitsap ook het eerste waar we naar grijpen als we willen afvallen, maar is dat sap wel zo gezond als we denken? Voedingswetenschapper Jana Van Stappen van de Katholieke Universiteit in Leuven legt uit. -
PREMIUM4
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.