Wat Eten We Vandaag: Geroosterde knolselderijsoep met truffel tapenade en Parmezaanse kaaskrokantjes
Dit soepje van knolselderij en truffel is een veelbelovend begin van een speciaal etentje. De truffel tapenade bij de soep maakt er een heel bijzonder gerecht van. Leuk om dit soepje in glaasjes te serveren met een bladerdeeg kaaskrokantje op de rand.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 8 porties als aperitief, 4 als maaltijdsoep
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 2 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 gele ui
- 1 liter paddenstoelen bouillon
- 150 ml kookroom
- 30 gr pijnboompitjes
- 1 plakje bladerdeeg
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- 4 tl truffel tapenade
- 3 takjes peterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMRecensie
Kostelijk troostmenu uit de keuken van Reblochon
De naam van het restaurant is afgeleid van de favoriete kaas van de chef, Reblochon. Ons afhaalmenu staat voor troostrijk eten; heerlijk en méér dan voldoende. Beoordeling: 8,2. -
PREMIUMKoken & eten
Horecaondernemer Danny houdt terras op 21 april dicht: ‘Dit is zelfmoord, zo’n soort tent ben ik niet’
Dat het kabinet vanaf 21 april de terrassen en winkels hoopt te kunnen openen, leidt tot een jubelstemming bij veel horecaondernemers. Toch zitten niet alle ondernemers te springen. Danny Snaaijer houdt zijn zaak bijvoorbeeld potdicht. -
Albert Heijn kampt met tekort aan voorverpakte kaas
Albert Heijn kampt met leveringsproblemen van haar voorverpakte kazen. Daardoor is er een tekort aan kaas ontstaan in de winkels. Dat geldt zowel voor de fysieke winkels als online. -
Koken & eten
Weer pizza of wil je nu eens iets anders eten? Pieter bedacht slimme app: bezorgroulette
Bestel je altijd hetzelfde? Pieter Boerboom (27) kent het probleem en bouwde een app waarmee je eens iets anders kunt vinden dan dezelfde pizza of pokébowl: de Thuisbezorgd Roulette. -
Honderden medewerkers Jumbo geraakt door reorganisatie, FNV spreekt van ‘verkapte bezuiniging’
Jumbo gaat na de zomer reorganiseren. Daarbij verdwijnen volgens de supermarktketen geen banen, maar er vervallen wel functies. Medewerkers die dit raakt zullen dus moeten solliciteren op een nieuwe positie. Vakbond FNV waarschuwt medewerkers ‘niet in een nieuw trucje te trappen’, waarmee de supermarktketen de salarissen van personeel zou kunnen verlagen.
-
Wat Eten We Vandaag: Varkenshaas met geroosterde pompoen en cranberrysaus
Voor het kerstdiner wil je meestal net iets anders dan normaal op tafel zetten. Met dit torentje van pompoen, pastinaak en varkenshaas, overgoten met een heerlijke cranberrysaus maak je een restaurantwaardig gerecht. -
Slagersvak enorm veranderd: 'Mijn vader zou driekwart van de producten in de vitrine niet meer herkennen’
In tien jaar tijd verdwenen vijfhonderd slagerijen in ons land. Maar het tij lijkt te keren. Het aantal leerlingen aan de slagersvakschool is dit jaar met 35 procent gestegen en de consument weet de weg naar de ambachtelijke slager weer te vinden. ‘Of je nog worst lust? Nou, dacht het wel.’ -
Wat Eten We Vandaag: Brownie van pure chocolade met amandelen en kersen
De perfecte brownie; een knapperige buitenkant met een heerlijke smeuïge binnenkant. Deze feestelijke pure chocoladebrownie met amandelen wordt afgetopt met kersen. Supermakkelijk te maken en heerlijk voor bij de koffie of thee, maar natuurlijk ook gewoon als dessert.