Wat Eten We Vandaag: Geroosterde wortels met harissa en tahin-yoghurtsaus
Geef wortels een twist met harissa, een geurige peperpasta, en tahin, dat lijkt qua textuur op pindakaas en is gemaakt van sesamzaadjes. Deze ingrediënten worden veel gebruikt in het Midden-Oosten, waar ze meester zijn in het gebruik van smaakvolle kruiden.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 5 minuten (+ 30 minuten oventijd)
Aantal porties: 4
Categorie: variabel
Ingrediënten:
- 500 gr bospenen
- 2 el harissa met rozenblaadjes
- 2 el yoghurt Griekse stijl
- 3 el tahin
- 1 el honing
- 4 el water
- Zout
- 40 gr gepelde pistachenoten
- 4 takjes verse munt
- 4 el granaatappelpitjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Nachoschotel met gehakt en zoete aardappel
Een heerlijk gerecht voor op de bank in het weekend: de nachoschotel. Wij vullen deze schotel met gehakt, zoete aardappel, doperwten en meer. Een makkelijke maaltijd die je snel op tafel zet: de oven doet namelijk het meeste werk. -
Wat Eten We Vandaag: BBQ brownie met kersen en witte chocolade
Deze smeuïge brownie maak je op de barbecue. Hierdoor krijgt deze heerlijke brownie een unieke lichtrokerige smaak. Extra lekker door de witte chocolade swirl en kersen. Om het feestje compleet te maken, serveren we de brownie met een bolletje citroensorbetijs. -
PREMIUMEnergie
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema.
-
Wat Eten We Vandaag: Honingcake met noten
Heerlijk: voor deze cake zijn slechts vijf ingrediënten nodig, en grote kans dat je die al in huis hebt. -
-
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
Wat Eten We Vandaag: Gelderse morenstamp
Vroeger werden pastinaken ook wel ‘moren’ genoemd, vandaar de benaming voor dit recept: Gelderse morenstamp. In de Achterhoek en andere delen van Gelderland wordt pastinaakstamppot nog regelmatig zo genoemd.