Wat Eten We Vandaag: Gevulde koektaart
Dit moet toch wel een van de meest briljante ideeën ooit zijn: gevulde-koektaart. Dit heerlijke baksel op basis van ons favoriete Hollandse koekje met zelfgemaakt amandelspijs.
Delen per e-mail
Bereidingstijd: 70 minuten
Ingrediënten
- 300 g boter op kamertemperatuur
- 400 g bloem
- 250 g lichte basterdsuiker
- 2 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 halve citroen
- 2 eieren
- 200 g blanke amandelen (plus extra ter decoratie)
- 200 g suiker
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.chickslovefood.com
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Elise & Nina van Chickslovefood zorgen voor je dagelijkse inspiratie voor snelle recepten, vaak gezond en met weinig ingrediënten. Je hebt vaak maar 5 of 6 dingen nodig! Bekijk alle recepten op www.chickslovefood.com
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Amandelcroissants
Croissants over van gisteren? Niet weggooien! Met wat spijs en amandelschaafsel maak je er in een handomdraai verse amandelcroissants van. -
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers. -
Wat Eten We Vandaag: Kip Hawaii met rijst
Al moeten we het eigenlijk kip in zoetzure saus met ananas noemen. Maar iets met ananas wordt al gauw ‘Hawaii’ genoemd. Hoe je het ook wilt noemen: lekker is het. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 8
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.
-
Wetenschappelijk Bewezen Waarom je na het eten van een hele appel voller zit dan wanneer je hem in stukken eet
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering krijg je uitleg over het stillen van je hongergevoel. Want hoe zorg je er voor dat je daadwerkelijk stopt met eten? -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
Wat Eten We Vandaag: Tosti met pesto en gegrilde groente
Je kunt alle kanten op met tostibeleg. Wij kiezen dit keer voor een vegetarische variant, rijkelijk belegd met uiteraard kaas en daar voegen we groene pesto, rucola en gegrilde groente aan toe.