Wat Eten We Vandaag: Ginger ale mocktail met chocolade-vijgen
Ook als je geen alcohol drinkt of nog wat jonger bent, verdien je een lekker drankje. Deze mocktail is eenvoudig te maken met limoen, ginger ale en bruisend water. Een heerlijk alcoholvrij alternatief voor een feestelijke avond.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 6
Categorie: dranken & cocktails
Ingrediënten:
- 3 verse vijgen
- 50 gr pure chocolade
- 2 limoenen
- 6 tl suiker
- 1 ltr ginger ale
- 500 ml bruisend water
- 2 sterfruit (Carambola)
- 24 ijsklontjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food lifestyle inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke DIY’s en handige tips, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Koken & Eten
Eenpansgerechten: met deze vier makkelijke maaltijden heb je weinig afwas
Eenpansgerechten zijn complete maaltijden die je in één pan of schaal bereidt. Makkelijk, vaak voordelig omdat je maar één pit gebruikt en lekker weinig afwas natuurlijk. Eatertainment selecteerde vier recepten van gerechten die ook nog weinig tijd kosten. -
PREMIUMKoken & Eten
Restaurants balen van gasten die ‘vergeten’ af te bellen: ‘Ze nemen gewoon niet meer op’
Een gezelschap van dertig man dat niet komt opdagen omdat ze de reservering ‘even waren vergeten’. Dit soort no-shows kosten horecaondernemers bakken met geld. In Utrecht vragen steeds meer zaken daarom om een aanbetaling bij het maken van een reservering. ,,Het theater vergeet je ook niet zomaar, toch?’’ -
Eten op warme dagen: met deze tips maak je het ultieme zomerse gerecht
Van een frisse salade tot een lekker stukje vis of vlees op de barbecue: de zomer is aangebroken en daarmee ook het warme weer. Maar wat maak je nou voor gerecht tijdens een zomerdag? Twee experts geven tips en inspiratie. -
Wat Eten We Vandaag: Bubble tea
Bubble tea (ook bekend als ‘Boba’) komt oorspronkelijk uit Taiwan, maar is de laatste jaren ook steeds meer in Nederland te vinden. Het is een mix van hete of gekoelde zoete thee met melk. Wij maken in dit recept bubble tea met rooibosthee, melk en chewy tapiocaparels.
-
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Wat Eten We Vandaag: Bruschetta met zuurdesembrood
Deze bruschetta is het perfecte borrelhapje, maar ook heerlijk als tapas of lunch. Door de gekleurde snoeptomaatjes zet je een kleurrijk feestje op tafel en waan je je even op vakantie in het zonnige zuiden. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden.