Wat Eten We Vandaag: Gravad lax met groene asperges en mierikswortelmayonaise

Gravad Lax is van oudsher een manier om zalm te conserveren. Ondertussen heeft deze Scandinavische delicatesse een plek veroverd bij ons aan tafel. Gemakkelijk te maken, wel vergt het enige voorbereiding.  

Ingrediënten

Gravad lax
1 bos dille
- 6 el grof gerookt zeezout
- 5 el kristalsuiker
- 2 rode bieten
- 1 citroen
- 1 zijde zalmfilet circa 800 gr

Dille/Citroen mengsel
1 bos dille
- halve citroen

Mierikswortelmayonaise
1 ei
- 1 el dijonmosterd 
- halve citroen
- 250 ml zonnebloemolie
- 1 potje mierikswortel

Aspergesalade en ciabatta
- 400 gram groene asperges
- halve citroen
- 1 ciabatta
- olijfolie

Extra nodig
Keukenmachine, citroenrasp, grillpan.

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Gravad Lax met groene asperges © 24Kitchen
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.