Wat Eten We Vandaag: Groene lasagne met wilde zalm
Deze lasagne heeft zijn groene kleur te danken aan spinazie en dille. Je kunt zelfs voor groene lasagnebladeren kiezen. Samen met de zalm en zelfgemaakte bechamelsaus heb je een heerlijk romig gerecht, waarbij de oven het grootste deel van het werk doet.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 35 minuten wachttijd)
Aantal porties: 4
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 250 gr wilde zalm (diepvries)
- 2 preien
- 80 gr ongezouten roomboter
- 75 gr bloem
- 1 ltr visbouillon
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr verse spinazie
- 300 gr kruidenroomkaas
- 2 takjes dille
- 125 gr lasagnebladen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kaas is gezond voor je blijkt uit nieuwe studie, toch wordt Schijf van Vijf niet aangepast
Het eten van kaas is niet slecht voor je. Dat blijkt uit studies die in Amerika zijn gepubliceerd. Zelfs volvette kaas heeft meer gezondheidsvoordelen dan -nadelen, stellen de experts. Kaasmakers en -handelaren in het Groene Hart zijn blij maar de Schijf van Vijf wordt niet aangepast. -
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
Wat Eten We Vandaag: Courgettelasagne met gedroogde ham
Voor wie weinig tijd heeft om te koken is deze makkelijke courgettelasagne met gedroogde ham een idee. Qua voorbereiding vraagt het tien minuten van je tijd, daarna neemt de oven het werk van je over. Bovendien bevat deze smaakvolle lasagne geen pasta maar courgette. Dus: een koolhydraatarme maaltijd. -
Wat Eten We Vandaag: Zalm uit de oven met bloemkoolpuree
Deze zelfgemaakte marinade geeft een zalmfilet net dat beetje extra. Samen met de bloemkoolpuree en frisse salade heb je een restaurantwaardige maaltijd.
-
Wat Eten We Vandaag: Jambalaya met bonen en cashewnoten
Jambalaya is een gerecht dat afkomstig is uit New Orleans. Het gerecht bestaat van origine uit sterk gekruide rijst met kip en ham. Het woord komt van Franse ‘jambon’, dat ham betekent en ya, het oud Afrikaans woord voor rijst. Deze variant is vegetarisch en bereid je met bonen en noten. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Louise Fresco zag broodtrommeltje verdwijnen: 'Millennials nemen een wrap en een latte’
Is vlees slecht? Is havermelk elitair? Is de natuur beter dan de boerderij? Denken over voeding is best lastig. Landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco (70) schreef er een boek over. ‘In West-Europa is het belang van religie sterk afgenomen, maar nu zijn het bloggers en diëtisten die vertellen wat je niet mag.’ -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen.