Wat Eten We Vandaag: Groene shakshuka
Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht dat gegeten kan worden als ontbijt, lunch of avondeten. De traditionele shakshuka is rood en bestaat voornamelijk uit tomaten en gepocheerd ei. Hugo Kennis maakt een vegetarische groene variant vol met groentes en verse kruiden.
Delen per e-mail
Ingrediënten (voor 4 personen):
3 tenen knoflook
1 bos bosuien
neutrale olie
2 groene paprika’s
1 groene peper
2-3 tl baharat (evt. zelfgemaakt zie *)
1 kleine groene kool
400 g gewassen spinazie
1 bos dille en/of koriander
zout en peper
200-300 ml groentebouillon
1 Turks brood
100-150 g feta (van schapen- en geitenmelk)
4 eieren
optioneel:
*Zelfgemaakte baharat
2 el komijnzaad
2 el zwarte peperkorrels
1 el chilivlokken
1 el korianderzaad
1 el kaneelpoeder
2 el gerookt paprikapoeder
1 el cayennepeper
1 tl nootmuskaat
Benodigdheden:
Wijde (braad)pan met deksel
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Van eenzame snackbar tot fastfood imperium: Zo legden deze broers de basis voor KFC in Nederland
De laatste meters op weg naar hun gouden jubileum zijn net zo pittig als de kippenvleugels die ze braden. Toch brengen coronacrisis en avondklokrellen Michel en Ron de Kok niet uit koers. Want de grondleggers van Kentucky Fried Chicken (KFC) in Nederland zijn zuinig op hun fastfood-imperium, dat door pa in Rotterdam in gang werd gezet. -
Wat Eten We Vandaag: Spinaziecurry met witte kaas en flatbread
Wist je dat het in India heel normaal is om met je handen te eten? Met dit recept kun je haast niet anders! Dip het flatbread in de heerlijke spinaziecurry en geniet van deze lekkere maaltijd. -
PREMIUMVIDEO
Vasten is goed voor darmen en lever: ‘Sla de lunch voortaan over’
Vasten is goed voor de darmen en lever. Zo goed zelfs dat hoogleraar maag-, darm- en leverziekten Maikel Peppelenbosch aanraadt om de lunch voortaan over te slaan. ‘Door meer tijd tussen maaltijden te laten, wordt de darmflora beter en zit je lekkerder in je vel.’ -
Wat Eten We Vandaag: Bietentortilla’s met aardbeien, kwark en gepofte quinoa
Deze heerlijke bieten tortilla’s zijn in een handomdraai gemaakt en ideaal als ontbijt. De combinatie van aardbeien, kwark en gepofte quinoa zorgt voor een goed begin van je dag! -
PREMIUM
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool: 800 miljoen mensen hebben honger, 30 procent van het eten wordt weggegooid
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool. Steeds meer bedrijven doneren er hun onverkoopbare verse producten. Dat is zeer welkom, want steeds meer klanten van de voedselbanken zitten hier om te springen.
-
Wat Eten We Vandaag?: Chicken pot pie
-
Wat Eten We Vandaag: Peanutbutter brownies
Brownies zijn altijd al een goed idee, maar vandaag nóg beter. Deze variant combineert brownies namelijk met zelfgemaakte pindakaascrème. Wij raden aan om extra veel te maken, want hier blijf je van eten! -
Wat Eten We Vandaag: Frisse salade met makreel en sinaasappelvinaigrette
Makreel is een vette vissoort en door dat hoge vetgehalte combineert makreel goed met een vinaigrette. Traditioneel wordt een vinaigrette gemaakt met azijn, maar dat zuurtje vervangen we in dit recept door sinaasappel en citroen. Gecombineerd met mango en appel is deze frisse salade een echte lente topper!