Wat Eten We Vandaag: Groentelasagne met roomsaus en blauwe kaas
Lasagne zónder vlees is net zo smaakvol als met. Deze variant met spinazie, ui en courgette bevat je dagelijkse portie groente en nog eens extra pit door de toevoeging van gorgonzola.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 40 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 250 ml kookroom
- 30 gr bloem
- 100 gr gorgonzola
- Peper en zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 250 gr verse spinazie
- 100 gr courgette
- 12 lasagnebladen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment-recepten en -inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De Bali Burger van Ferliyan (42) is de lekkerste van Nederland: ‘In één hap proef je alle smaken’
De Lekkerste Burger van 2023? Die heet de Bali Burger en is te vinden bij afhaalrestaurant Podomoro in Bunschoten-Spakenburg. Met zijn creatie won chef-kok Ferliyan Palimbong (42) het NK Lekkerste Burger. Al had het niet veel gescheeld of hij had helemaal niet aan de wedstrijd meegedaan. ,,Echt alles ging mis.” -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische tjap tjoy
Tjap tjoy betekent in het Nederlands ‘gemengde groenten’. Wij gaan voor een variant met onder andere kastanjechampignons en witte kool, maar je kunt in principe alle stevige groenten gebruiken die je in huis hebt. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
Wat Eten We Vandaag: Perenslof met kokosyoghurt
Deze perenslof heeft een zoete doch frisse smaak vanwege de combinatie van peren en honing met walnoten en kokosyoghurt. Heb je geen sloffenring? Kies dan voor een springvorm.
-
PREMIUMKoken & Eten
Minder suiker eten: vooral de manier waarop je het binnenkrijgt is belangrijk
Wordt dit jaar voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vinden de experts. Ze geven vijf concrete tips waarmee je meteen aan de slag kunt. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Broodje gado gado
Dit gerecht is een variatie op gado gado, het Indonesische groentegerecht met ei, pindasaus en kroepoek. Lekker voor de lunch, maar ook als avondmaaltijd. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.