Wat Eten We Vandaag: Hollandse aardappelsalade met gerookte makreel

Je kunt ervoor kiezen om gerookte makreel te kopen, maar Job en Perry leren je vandaag ook hoe je zelf makreel kunt roken. Het duurt iets langer, maar je krijgt er wel een vers gerookte vis voor terug.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 flinke winterpeen
- 4 à 5 meiknolletjes
- Olijfolie
- Zout en peper
- 600 g krielaardappels in de schil
- 1 kropsla
- 400 g gerookte makreelfilet*

Garnituur (naar keuze)
- 1 à 2 sjalotten
- 4 zoetzure augurken
- 0,5 bosje radijzen
- 0,5 komkommer
- Handvol zilveruitjes

Dressing
- 4 à 6 takken verse dille
- 2 à 3 tl scherpe mosterd
- 70 ml wittewijnazijn
- Snuf suiker (optioneel)
- 150 ml olijfolie

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen