Wat Eten We Vandaag: Italiaanse quiche met kip en salade caprese
Albert HeijnDol op salade caprese? Voortaan wil je het niet meer zonder deze quiche met kipfiletreepjes. Gemakkelijk voor door de weeks en budgetvriendelijk.
Bereidingsduur: 55 minuten
Aantal personen: 4
Dit recept is verzorgd door Albert Heijn
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 4 middelgrote eieren
- 1 grote ui
- 250 g mozzarella
- 200 g gerookte kipreepjes
- 1 el Italiaanse kruiden
- 600 g tomaten
- 15 g verse basilicum
- 2 el traditionele olijfolie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en snijd de randen bij.
2. Klop in een kom de eieren los. Snipper de ui. Snijd de helft van de mozzarella in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg de ui, mozzarellablokjes, gerookte kipreepjes en de Italiaanse kruiden toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 35 min. gaar in de oven.
3. Snijd ondertussen de rest van de mozzarella en de tomaten in plakken. Snijd de blaadjes van het basilicum grof. Verdeel de tomaten en mozzarella over een lage schaal, besprenkel met de olie en bestrooi met het basilicum en peper. Serveer de salade caprese bij de quiche.
Prijs p.p.: €2,20
Eet smakelijk!
Prijsfavorieten van Albert Heijn: producten van topkwaliteit met een altijd lage prijs. Je herkent ze aan het blauwe duimpje.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.