Wat Eten We Vandaag: Kip Hawaii met rijst
Al moeten we het eigenlijk kip in zoetzure saus met ananas noemen. Maar iets met ananas wordt al gauw ‘Hawaii’ genoemd. Hoe je het ook wilt noemen: lekker is het.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 3 paprika’s (bijv. in 3 kleuren), in reepjes
- 2 cm verse gember, geraspt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 eetlepels azijn
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels maïzena
- 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 500 gr ananasringen uit blik, met siroop
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.brendakookt.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders?
Bezoek www.brendakookt.nl voor meer recepten. Zij brengt makkelijke maaltijden zonder poespas die je ook na een werkdag op tafel zet. ,,Al zijn we ook niet vies van een lekkere taart of fout toetje.”
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Brut, Dromen Onder Grote Druk Topkok Hans van Wolde schrok van zichzelf in tv-serie: ‘Ik gooi er nogal eens wat uit’
Hans van Wolde (53) verkocht topzaak Beluga en leverde twee Michelinsterren in om zijn droom na te jagen: het bijzonderste restaurant van Nederland neerzetten. Tv-zender RTL volgde de sterrenchef twee jaar lang en maakte er een docuserie van. -
Wat Eten We Vandaag: Couscoussalade met falafel en sperziebonen
Inmiddels is het eind februari. Niet meer de tijd voor een saladerecept zul je denken. Maar deze couscoussalade is zo lekker, dat-ie zelfs op een koudere winterdag gegeten kan worden. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers. -
Boodschappenlijst Challenge Pascale dag 6 tot en met 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Hieronder vind je de tweede boodschappenlijst. -
Koken & eten Per ongeluk manier ontdekt om chips minder vet te maken (maar voorlopig liggen ze niet in de winkel)
Een chipsmerk liet de Universiteit van Leuven onderzoeken welke eigenschappen van grondstoffen de kwaliteit van hun chips bepalen. Bij dit onderzoek kwamen bio-ingenieurs van de universiteit er bij toeval ook achter hoe ze het vetgehalte van chips kunnen verlagen.
-
PREMIUM
Voor jou getest Dit zijn de lekkerste broodjes bapao uit de supermarkt
Broodjes bapao mogen best wat klef zijn, maar het gestoomde broodje moet vooral niet tegen je gehemelte blijven plakken. Ons panel zette de tanden in zes broodjes bapao met rundvlees. -
Wetenschappelijk Bewezen Waarom je na het eten van een hele appel voller zit dan wanneer je hem in stukken eet
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering krijg je uitleg over het stillen van je hongergevoel. Want hoe zorg je er voor dat je daadwerkelijk stopt met eten? -
Wat Eten We Vandaag: Ratatouille-ovenschotel met mozzarella
Deze ratatouille ovenschotel heeft wat tijd nodig in de oven, maar qua verdere bereiding is het zo gepiept. Tip: gebruik een mandoline of (kaas)schaaf om je groenten snel en gelijk te snijden.