Volledig scherm
Klassieke chocomousse © Allerhande

Wat Eten We Vandaag: Klassieke chocolademousse

Met een extra intense chocoladesmaak door de pure chocolade (70%). De slagroom klop je zonder suiker lobbig 
en die gaat erbovenop. Tip: je kunt dit gerecht 1 dag van te voren maken. Voeg de slagroom en de frambozen dan pas op het laatst toe.

Nagerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten
50 g roomboter
- 3 middelgrote eieren 

- 150 g pure chocolade 70% 

- 25 g poedersuiker 

- 1 tl vanille-extract 
- 75 ml verse slagroom 

- 4 gevriesdroogde frambozen


Benodigdheden
4 glazen met steel (bijv. martiniglazen) 


Bereiding
1. Snijd de roomboter in stukjes. Splits de eieren. Hak de chocolade grof, doe in een vuurvaste kom en laat boven een pan met kokend water smelten (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem de kom uit de pan en meng de boter door de chocolade. Voeg als de boter is gesmolten, al kloppend met een garde een voor een de eidooiers toe tot deze goed gemengd zijn met de chocolade.

2. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom, voeg een snuf zout toe en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes stijf. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en vervolgens het vanille-extract toe. Spatel voorzichtig door het chocolademengsel.

3. Verdeel de chocolademousse over de glazen en laat 15 min. opstijven in de koelkast. Klop ondertussen de slagroom lobbig. Neem de glazen uit de koelkast en verdeel de slagroom erover. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen erover. Serveer direct. 

Eet smakelijk!

Voor meer inspirerende Allerhande kerstgerechten, klik hier

Volledig scherm
Allerhande logo © Allerhande

In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande. 

In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten