Wat Eten We Vandaag: Limburgs zuurvlees met frietjes
Limburgs zuurvlees is een streekgerecht dat lijkt op stoofvlees en hachee. De smaak is zoet, ondanks dat het vlees wordt gemarineerd in azijn. Dat komt door de toevoegingen van stroop en peperkoek. Dit vlees is heerlijk in combinatie met frietjes.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 50 minuten (+ 2 uur wachttijd)
Aantal porties: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 50 gr ongezouten roomboter
- 1 el olie
- 1 kg runderpoulet
- 500 ml kokend water
- 500 ml azijn
- 3 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 130 gr ontbijtkoek
- 3 el appelstroop
- 1 kg friet
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Kampioentjes met gegrilde courgette, feta en walnoten
Deze belegde kampioentjes zijn ideaal voor wie met de lunch een fikse portie groenten binnen wil krijgen. -
PREMIUM
Horeca-voorzitter Robèr Willemsen stopt: ‘Het is balanceren geweest’
Hij werd het gezicht van de horeca in coronatijd: Robèr Willemsen. Na zeven jaar legt de 50-jarige ondernemer het voorzitterschap van Koninklijke Horeca Nederland neer en gaat hij zich richten op zijn eigen horecazaken én zijn familie. ,,Ik ga linksom of rechtsom wel weer iets oppakken.” -
Wat Eten We Vandaag: Pasteitje met Thaise kip, taugé en mango
De Thaise versie van een pasteitje met kippenragout. Gevuld met een heerlijke curryvulling met knapperige taugé en zoete mango. Het sesamzaad en de koriander maken dit Thaise pasteitje helemaal af. -
Wat Eten We Vandaag: 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen
‘Drie in de pan’ is een oud-Hollands gerecht. Drie kleine, dikke pannenkoekjes worden met zijn drieën in de pan gebakken. Traditioneel wordt het beslag met gist gemaakt en gist moet rijzen. Voor deze snelle variant gebruiken we daarom zelfrijzend bakmeel, dan kun je meteen aan de slag. -
Wat Eten We Vandaag: Pittige pepperonipizza
Pepperoni is een scherpe variant van salami. Deze pizza is komen overwaaien uit de Verenigde Staten en is dus geen echte Italiaanse klassieker. De pizza is gemaakt met een gemakkelijke, pittige tomatensaus van chilivlokken en tomatenblokjes en is naast pepperoni belegd met bimi en romige mozzarella.
-
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
-
-
PREMIUM
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg.