Wat Eten We Vandaag: Monchoutaart met aardbeien

Een monchoutaart zoals oma hem maakte, maar dan lekkerder. Een bodem van penny chocoladewafels en amandelschaafsel. En alsof dat nog niet genoeg was, toppen we hem af met karamelaardbeien. Is het al zomer?

Ingrediënten

Aardbeiengelei

- 125 g aardbeien 
- 75 ml witte wijn 
- 50 g suiker
- 6 blaadjes gelatine

Bodem

- 50 gr geschaafde amandelen 
- 225 gr Penny chocoladewafels 
- 125 gr roomboter

Vulling
- 4 blaadjes gelatine
- 400 g verse monchou roomkaas 
- 100 g fijne suiker
- 1 el vloeibare honing
- 300 ml slagroom
- 1⁄2 ingelegde citroen
- 1 vanillestokje

Karamel aardbeien
- 250 g suiker
- 500 g verse aardbeien 
- scheut water

Benodigdheden

Keukenmachine, springvorm doorsnede 24 cm, huishoudfolie, satéprikker, bakpapier.

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Aardbeienmonchoutaart © 24Kitchen