Wat Eten We Vandaag: Mosselen, oesters en gamba's van de barbecue

Ooit als eens gehoord van Fregola? Dit is Italiaanse bolletjespasta. Deze variant is al geroosterd wordt als een risotto klaargemaakt in witte wijn en vormt zo de basis van het recept samen met mosselen, oesters en verse gamba’s van de barbecue

Hoofdgerecht: schaal- en schelpdieren
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
3 preien
- 500 g gamba’s (niet te klein, rauw, ongepeld met kop)
- 2 el olijfolie
- 2 citroenen
- zout en peper
- 8 grote oesters met zeewier

Mosselen
1 kg mosselen
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 150 ml droge witte wijn
- 3 takken dragon
- peper

Dragonboter
1 teen knoflook
- 1 bosje dragon
- 150 g roomboter

Fregola
1el olijfolie
- 1 kleine prei
- 1 teentje knoflook
- 400 g fregola of parelcouscous
- 1 glas witte wijn
- 1 liter visbouillon
- zout en peper

Benodigdheden
Barbecue met deksel, 2 koekenpannen en een steelpan met metalen handvat

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Mosselen, oesters en gamba's van de barbecue © 24Kitchen