Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel patatas bravas met chorizo
Heerlijk Spaans comfort food: patatas bravas en chorizo. Serveer het gerecht in een grote schaal, hier kun je het direct uit eten. Lekker bij de borrel, maar ook geschikt als volwaardig diner door de paprika en courgette.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 500 gr vastkokende krieltjes met schil
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 400 gr tomatenblokjes
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl sambal oelek
- 1 tl zout
- 1 el Dijonmosterd
- 100 gr mayonaise
- 1 citroen
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 100 gr chorizoworst
- 2 takjes platte peterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Thaise gele curry met kippendijfilet
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Catalaanse spinazietaart
Spinazie op Catalaanse wijze? Jazeker, door het met ui, knoflook en olijfolie te laten slinken, daarna worden rozijnen en pijnboompitten toegevoegd. Wij maken er een Coca van; een Catalaanse pizza. Zoet of hartig; voor het beleg zijn er geen regels. Om de snelheid erin te houden maken wij gebruik van bladerdeeg in plaats van zelfgemaakt deeg. -
Wat Eten We Vandaag: Luikse gehaktballen
‘Boulets à la Liégeois’, ofwel Luikse gehaktballen, is een traditioneel streekgerecht uit het Belgische Luik. De gehaktballen worden langzaam gegaard in een zoetzure saus van azijn, bier en stroop. Lekker met verse frieten en een frisse salade. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat
Serveer jij meestal een blokje kaas met toastje bij de borrel? Lekker, maar er zijn genoeg alternatieven. Verras je bezoek met deze gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat. Ze staan binnen een handomdraai op tafel, zien er smaakvol uit, en zijn ook nog eens voedzaam.
-
Wat Eten We Vandaag: Piri piri drumsticks met gegrilde paprika
-
-
-
PREMIUM4
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.