Wat Eten We Vandaag: Pad thai met garnalen en Thaise basilicum
Wie Thais zegt, zegt Pad Thai. De combinatie van zoet, zuur en umami maken het een geliefd recept in het land van de eeuwige glimlach. Vandaag brengen we Thaise streetfood naar jouw keuken.
Ingrediënten
Vulling
- 200 gr gepelde rauwe garnalen
- 200 gr rijstnoedels
- arachideolie
- 2 teentjes knoflook
- 4 bosuien
- 2 eieren
- 3-4 el geroosterde pinda’s
- 100 g taugé
- 1⁄2 bos Thaise basilicum
- 1 limoen
Saus
- 2 el tamarindepasta
- 2 el vissaus
- 4 el bruine suiker
- 1 limoen
Garnering
- 1 limoen
- 1⁄2 bos thaise basilicum
Optioneel
- Rode chilipeper
- Gedroogde garnalen
Benodigdheden
Wok
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Curry met zeewolf, krieltjes en doperwten
Het is verstandig om voor deze curry een grote en dikke zeewolf te halen, aangezien de kleinere exemplaren dun visvlees bevatten. En voor dit heerlijke gerecht wil je toch gewoon de beste vis! -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Koken & Eten
Waarom je supermarkthummus moet laten staan en het beter zelf kunt maken
Het is morgen Internationale Hummus Dag. Hoogste tijd om de kikkererwtenspread onder de loep te nemen, want het is in de afgelopen tien jaar in rap tempo populair geworden. In iedere supermarkt zijn minstens vijf smaken te vinden. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
PREMIUMKoken & Eten
Huur een foodtruck of een oesterman: zo krijgt bij je feest thuis een festivalgevoel
Van oesterman tot cocktailshaker: zeven ideëen om flink uit te pakken voor een zomers buitenfeest. Laat een foodtruck voorrijden of huur een dj: zo zorg je ervoor dat jouw party een knalfeest wordt – en dat kan ook zonder lawaai.
-
PREMIUMKoken&Eten
Gekookte piepers uit de gratie: ‘Twintig minuten koken, sommigen hebben daar het geduld niet voor’
Ze zijn er nog, restaurants waar gekookte aardappels bij een gerecht worden geserveerd. Maar dat worden er steeds minder. Ook thuis staan aardappels minder vaak op tafel. De gekookte pieper is uit de gratie. -
Wat Eten We Vandaag: Romige groentesoep met parelcouscous en peterselie-olie
Een soepje is soms net niet vullend genoeg, maar daar is bij deze goed gevulde groentesoep geen sprake van. Daarnaast is deze soep ook nog eens vegan, dus iedereen kan er van genieten! -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen.