Wat Eten We Vandaag: Pannenkoeken traybake
Een zoete traybake? Jazeker! Traybakes zijn niet alleen makkelijk, maar ook perfect om volop mee te variëren. Deze pannenkoeken traybake toppen we af met vier verschillende smaakcombinaties, van roomkaas en aardbeien tot pindakaas en banaan. Om te smullen.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 6 á 8
Categorie: Bakken
Ingrediënten:
- 2 el olie
- 60 gr ongezouten boter
- 500 ml karnemelk
- 4 eieren
- 4 tl vanille extract
- 600 gr zelfrijzend bakmeel
- 160 gr suiker
- 2 tl baksoda
- 2 tl zout
- 2 el roomkaas
- 2 el water
- 1 el poedersuiker
- 5 aardbeien
- 1 el pindakaas
- 1 banaan
- 20 gr witte chocolade druppels
- 50 gr blauwe bessen
- 40 gr pure chocolade druppels
- 10 gr amandelstiften (amandelstukjes)
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food lifestyle inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke DIY’s en handige tips, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Koken & Eten
Bert brouwt het lekkerste bier van Nederland: 'Er zijn nog dingen die beter kunnen'
Bierliefhebbers hebben deze week een goed biertje om te proeven: blond bier De Weldoener van brouwerij Maallust. Het bier van brouwer Bert Calkhoven kreeg gisteren de titel ‘Beste Bier van Nederland’ tijdens de Dutch Beer Challenge. -
Wat Eten We Vandaag: Stoofperen galette met kaneelijs
Stoofpeertjes zijn kant en klaar te koop, maar kunnen niet op tegen de geur en smaak van zelf gestoofde peertjes. De warme, kruidige geur geeft het ultieme kerstgevoel. In combinatie met de galette en kaneelijs een heerlijk dessert. -
Wat Eten We Vandaag: Citroenkip met saffraan, witte wijnsaus en ratatouille
Saffraan is een bijzonder kruid en wordt gebruikt om smaak, kleur en aroma toe te voegen aan de kip. Naast saffraan is citroen ook een smaakmaker in dit gerecht. Combineer de kip met een kleurrijke ratatouille en serveer beide gerechten in mooie grote schalen voor een luxe uitstraling.
-
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
PREMIUMKoken & Eten
Bubble tea populair bij jongeren: ‘Doet het goed op sociale media’
Bubblethee is een drankje van de toekomst als we de trendwatchers mogen geloven. Wat zit er in en welke smaak is populair? Deze experts weten er het fijne van. -
PREMIUMMet video
Voedingscentrum onderzoekt ons afval: ‘Ze gooien zelfs dure chocolade en Franse kaas weg’
Een niet-aangebroken paasstol, restjes uit maaltijdboxen en een volle fles knoflooksaus: het is een willekeurige greep uit het voedsel dat dit jaar werd weggegooid. Het Voedingscentrum trekt een keer in de drie jaar onze vuilniszakken open en bekijkt of we meer of minder voedsel zijn gaan verspillen.