Eatertainment
Volledig scherm
© Eatertainment

Wat Eten We Vandaag: Panzanella salade met zelfgemaakte vinaigrette

Deze typisch Italiaanse broodsalade vindt zijn oorsprong in het prachtige Toscane. Van origine een recept voor de arme bevolking, gemaakt van restjes oud brood en tomaat. Tegenwoordig een klassieke salade en nog lekkerder met een olijfolie van goede kwaliteit.

  1. Varkenshouders bakken massaal hamburgers voor TU-studenten bij vegakantine: ‘Op een krop sla bouw je geen huis’
    PREMIUM

    Varkenshou­ders bakken massaal hamburgers voor TU-studenten bij vegakanti­ne: ‘Op een krop sla bouw je geen huis’

    Dat de faculteit Bouwkunde van de TU Delft in een kantine alleen nog vegetarisch eten gaat aanbieden, maakt de tongen van zowel vleesliefhebbers als vegetariërs los. Maar als het aan de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) ligt, krijgt het voedselbeleid van de TU sowieso nog een staartje. ,,Ik heb van varkenshouders al duizenden hamburgers aangeboden gekregen voor de TU-studenten.”
  1. Zo maak je de beste én bekendste tomatensaus van Zuid-Italië
    Play

    Zo maak je de beste én bekendste tomaten­saus van Zuid-Ita­lië

  2. Fan van hummus? Zo maak je thuis de traditionele variant
    Play

    Fan van hummus? Zo maak je thuis de traditione­le variant