Wat Eten We Vandaag: Pasta met kip en rode pesto
Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats de klassieke groene? Deze variant met zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusillipasta.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 200 gr mini fusilli
- 2 el ricotta
- 2 el geraspte Parmigiano Reggiano kaas
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gr gerookte kip
- 90 gr verse spinazie
- 1 el olijfolie
- 2 el rode pesto + extra ter garnering
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Noedels uit de oven
Woknoedels zijn op verschillende manieren te bereiden. Volgens dit recept mogen de noedels na het koken nog eens de oven in. Het leuke aan noedels is dat je gemakkelijk allerlei voorradige ingrediënten kunt toevoegen. Denk aan kool, paprika, taugé of tofu en kip. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Wat Eten We Vandaag: Mosterdsoep met spek
Mosterdsoep is een echte klassieker. Heerlijk als tussendoortje, lunch of voorgerecht. In deze soep is gekozen voor Groninger mosterd: een grove mosterdvariant die goed samengaat met spek. Door de toevoeging van aardappel kan de soep gegeten worden als volwaardige maaltijd. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger.
-
PREMIUM
Proeven dat plantaardig eten niet saai is bij À La Damaris in Zaltbommel
ZALTBOMMEL - Vanaf het begin van dit jaar, toen restaurant À La Damaris opende aan de Boschstraat in Zaltbommel, is er daar geen dag geweest zonder gasten aan tafel. Score: 8. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei
Deze ovenschotel zit boordevol groenten en ziet er ook nog eens geweldig uit. De bovenkant bestaat uit toefjes zelfgemaakte aardappelpuree. Onder de laag romige puree zitten verrukkelijke ingrediënten zoals saucijzen, erwten en prei verstopt. -
Wat Eten We Vandaag: Kip kerrie met rijst
Deze kip kerrie is een simpel gerecht, maar vol van smaak door de kruidige kerrie en de romige crème fraîche. De toevoeging van ananas geeft het gerecht een verfrissende, zoete touch.