Wat Eten We Vandaag: Pastasalade met radijs en halloumi
Het perfecte picknickgerecht, of handig om voor te bereiden wanneer je gasten over de vloer hebt. Lauwwarm én koud superlekker.
Recept van Yourmealplanners
2-3 personen
30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram (glutenvrije)pasta
- 200 gram tuinbonen (diepvries)
- 150 gram (verse) doperwten
- 225 gram halloumi, in kleine blokjes
- 75 gram rucola
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 1 klein bosje radijsjes, in dunne plakjes
- 1 citroen
Voor de dressing
- 2 el mayonaise
- 3 el Griekse (lactosevrije)yoghurt
- 1 tl wasabi
- sap van een halve citroen
- peper en zout naar smaak
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept in de receptenapp.
Eet smakelijk!
Ben je opzoek naar meer vegetarische kookinspiratie? Yourmealplanners delen via hun platform weekmenu’s met ontbijt, lunch & diner recepten. Zo heb jij een gezonde maaltijd voor ieder moment van de dag.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Groene salade met spitskool en sesamdressing
-
Wat Eten We Vandaag: Auberginetosti Caprese
Wil je letten op je koolhydraatinname? Dat is dit lunchrecept ideaal. We maken namelijk een caprese tosti maar gebruiken ‘sneetjes’ aubergine in plaats van sneetjes brood. De aubergine wordt bestreken met knoflookolie, wat je goed proeft zodra je een hap neemt. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Shepherd's pie met bloemkoolpuree
Een ovenschotel met maar weinig koolhydraten door het gebruik van bloemkool. Vlees met veel groenten, afgetopt met een krokant gebakken bloemkoolpuree. Comfort food ten top. -
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie.
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Grieks lamsvlees met bonensalade
Heerlijk Grieks lamsvlees maak je met dit recept. Het vlees krijgt een frisse smaak door het oliemengsel van citroen, knoflook, oregano en tijm. -
Is versgeperst fruitsap even gezond als het stuk fruit op zich?
Iedereen drinkt weleens graag een glaasje versgeperst sinaasappelsap, misschien heb jij er op dit moment wel een klaarstaan voor deze zondag. Vaak is fruitsap ook het eerste waar we naar grijpen als we willen afvallen, maar is dat sap wel zo gezond als we denken? Voedingswetenschapper Jana Van Stappen van de Katholieke Universiteit in Leuven legt uit.