Volledig scherm
Pasteitjes met kipragout. © Allerhande

Wat Eten We Vandaag: Pasteitjes met kipragout

Dé ingrediënten voor deze klassieke ragout zijn malse kippenpoten en saus van boter, bloem en bouillon. En omdat het kerst is: ook slagroom. Dat maakt ’m extra lekker.

Voorgerecht: vlees
Porties: 6

Ingrediënten
- 2 scharrelkippenpoten
- 2 kippenbouillontabletten
- 250 g kastanjechampignons
- 50 g roomboter
- 25 g tarwebloem
- 1 el vadouvan (specerijenmix)
- 125 ml verse slagroom
- 6 bladerdeegbakjes in stervorm
- 5 g bieslook

Bereiding
1. Doe de kippenpoten en bouillontabletten met 1 liter water in een pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Neem de poten uit de bouillon en laat 30 min. afkoelen. Bewaar de bouillon.


2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3. Verwijder het vel van de kippenpoten. Pluk met 2 vorken het vlees van de botten en snijd in stukjes. Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux). Voeg de vadouvan toe en laat de roux op laag vuur in 3 min. gaar worden. Roer regelmatig.

4. Voeg 375 ml van de afgekoelde bouillon en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden. Voeg de kip en champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat eventueel inkoken op laag vuur als de ragout te dun is.

5. Bak de ragoutbakjes in 8 minuten af in de oven. Schep de ragout in de bakjes en knip de bieslook erboven.

TIP: Je kunt ragout 3 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend op laag vuur.

Eet smakelijk!

Voor meer inspirerende Allerhande kerstgerechten, klik hier.

Volledig scherm
Allerhande logo © Allerhande

In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande. 

In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten: