Wat Eten We Vandaag: Pizza hawaii deluxe
Team ananas laat je horen! We gaan aan de slag met de pizza hawaii deluxe met daarop een lading kaas en natúúrlijk onze geliefde tropische vrucht. Het perfecte gerecht om met de hele familie samen te maken.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht: vlees en kaas
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
Siciliaans pizzadeeg (sfincione)
- 2 zakjes gedroogde gist
- 2 tl suiker
- 200 ml handwarm water
- 375 g bloem
- 1 tl zout
- 1 el olijfolie
Topping
- 200 ml tomatensaus*
- ½ verse ananas
- 100 g Pecorino
- 100 g Scamorza Affumicata (gerookte koemelkkaas)
- 2 bollen mozzarella
- 100 g gekookte achterham in dikke plakken (prosciutto cotto)
- 1 bos basilicum
- 100 g rauwe ham (prosciutto crudo)
- olijfolie
*Optioneel: tomatensaus
- 2 tenen knoflook
- scheut olijfolie
- 2 blikken gepelde tomaten
- mespunt gedroogde chilivlokken
- zout en peper
- 2-3 takken basilicum
Benodigdheden
Vorm 24x 30 cm, bakpapier
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
Horeca blij dat avondklok niet geldt voor maaltijdbezorgers
De horecabranche is blij dat maaltijdbezorgers uitgezonderd worden van de door het kabinet beoogde avondklok. Dat laat voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. Hij hoopt daarbij dat de aanscherping van de maatregelen het mogelijk maakt dat de regels snel weer versoepeld kunnen worden. -
60(!) kilo frikandellen, shoarmavlees, hamburgers en kroketten gedumpt in de berm
Een hele trits frikandellen, lamskoteletten, hamburgers, kip en shoarma en hakvlees. Wel drie zakken vol vonden opsporingsambtenaren vanmiddag in de berm van de Hooge Voort in Linden. Nabij de A73-brug lagen de snackbar-lekkernijen voor het rapen. -
Wat Eten We Vandaag: Kip tandoori-wraps van de BBQ
Ook zo’n fan van kip tandoori? Onze chefs laten in deze aflevering zien hoe je het kipgerecht omtoverd tot barbecuewrap met een Indiase yoghurtsaus. En die tandoorimarinade? Die maken we natuurlijk zelf. -
Wat Eten We Vandaag: Ricotta-gnocchi met broccolipesto
Zelf gnocchi maken moeilijk? Wij helpen je graag! Met dit recept tover je een heerlijke maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met broccolipesto en erwten; een echte smaakexplosie.
-
Wat Eten We Vandaag: Luxe kapsalon
In de categorie ‘eten dat je normaal gesproken bestelt maar eigenlijk veel beter zelf kunt maken’: de kapsalon. Een luxe variant welteverstaan met verse frieten, kipdijfilet en verse bladpeterselie. -
Koken & eten Maaltijd steeds vaker uit een doos: zo houd je het toch nog gezond
Steeds meer mensen laten hun warme hap thuis bezorgen. Bakje open, eventueel uitstorten op een bord en aanvallen maar. Handig, maar hoe zorg je dat je ook nog een beetje gezond blijft eten (en geen kamerolifantje wordt)? -
Monniken leveren hun beroemde Trappist Westvleteren aan huis
De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren zijn begonnen met de levering aan huis van hun wereldvermaarde trappist. Het gaat om een proefproject, waarbij een beperkte hoeveelheid bier de deur uitgaat, verpakt in een kartonnen doos. De Nederlandse fans hebben pech, het is voorlopig alleen voor klanten die in België wonen.