Wat Eten We Vandaag: Pumpkin pie met kokosslagroom
Pumpkin pie is een klassiek Amerikaans recept voor in de herfst en vroege winter. Voor de vegan slagroom zet je de kokosmelk 24 uur van tevoren in de koelkast. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 60 minuten wachttijd)
Aantal porties: 8
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 800 ml kokosmelk (2 blikken)
- 1 el kokosolie
- 155 gram bloem
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 55 gr santen (harde kokoscrème)
- 4 el ijskoud water
- 800 gr pompoenblokjes
- 180 ml kokosmelk
- 150 gr lichtbruine suiker
- 60 ml ahornsiroop
- 30 gr maïzena
- 3 tl koek- en speculaaskruiden
- 1 tl vanille extract
- 1 pakje slagroomversteviger
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food lifestyle inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke DIY’s en handige tips, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
Wat Eten We Vandaag: Citroenkip met saffraan, witte wijnsaus en ratatouille
Saffraan is een bijzonder kruid en wordt gebruikt om smaak, kleur en aroma toe te voegen aan de kip. Naast saffraan is citroen ook een smaakmaker in dit gerecht. Combineer de kip met een kleurrijke ratatouille en serveer beide gerechten in mooie grote schalen voor een luxe uitstraling. -
Wat Eten We Vandaag: Crèmebrûléetaart
Wie houdt er nou niet van een crème brûlée als dessert? Kenmerkend is de zachte, romige binnenkant en de knapperige gekarameliseerde suikerlaag. Ditmaal maken we er taart van. -
PREMIUM
Korting krijgen in restaurants na een maagverkleining? ‘Kleine porties aanbieden moet een trend worden’
Minder betalen voor je eten als je een maagverkleining hebt gehad. Een all-you-can-eatrestaurant uit het Gelderse Duiven kwam hier deze week mee in het nieuws en dit zorgde voor een stroom aan reacties op sociale media. Is dit wel zo eerlijk voor anderen die minder eten? Als het aan een lunchroom uit Molenschot ligt, wordt het aanbieden van kleinere porties een trend in Nederland. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
-
-
PREMIUM
De Bali Burger van Ferliyan (42) is de lekkerste van Nederland: ‘In één hap proef je alle smaken’
De Lekkerste Burger van 2023? Die heet de Bali Burger en is te vinden bij afhaalrestaurant Podomoro in Bunschoten-Spakenburg. Met zijn creatie won chef-kok Ferliyan Palimbong (42) het NK Lekkerste Burger. Al had het niet veel gescheeld of hij had helemaal niet aan de wedstrijd meegedaan. ,,Echt alles ging mis.” -
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen
Een gerecht met zoete aardappel is een goede toevoeging aan iedere kersttafel. Wij maken dit gerecht extra feestelijk door de zoete aardappelpartjes te serveren met vijgen, pistachenootjes en tijm. Een ideaal gerecht om lekker rond te laten gaan aan tafel.