Volledig scherm
Red velvet cinnamon rolls © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Red velvet cinnamon rolls

Cinnamon rolls, of kaneelbroodjes op zijn Nederlands, zijn zoet gebak met een boter-kaneelvullig. Wij voegen hier de klassieke rode redvelvet-kleur en roomkaasglazuur aan toe. 

Nagerecht/gebak
8 personen
Bereidingstijd: 2 uur en 55 minuten

Rolls
- 350 g tarwebloem + extra om te bestuiven
- 7 g droge gist
- 100 ml lauwwarm water
- 100 ml karnemelk
- 3 el cacao
- 3 el rode kleurstof
- 1 tl vanille-extract
- 1 snuf zout
- 50 g roomboter op kamertemperatuur in blokjes

Kaneelvulling
125 g roomboter op kamertemperatuur
- 2 el kaneelpoeder
- 50 g fijne kristalsuiker

Roomkaasglazuur
75 g roomboter op kamertemperatuur in blokjes
- 200 g roomkaas
- 150 g poedersuiker
- 1 el citroensap

Benodigdheden
handmixer, deegroller, schone theedoek, spuitzak met kleine ronde mond en een ingevette ovenschaal

Volledig scherm
Red velvet cinnamon rolls © 24Kitchen

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van AD Koken&Eten: