Eatertainment
Volledig scherm
© Eatertainment

Wat Eten We Vandaag: Rijstomelet met garnalen

Deze goedgevulde rijstomelet met garnalen wordt afgetopt met zelfgemaakte foe yong hai saus. Leuk weetje: foe yong hai is ooit speciaal ontwikkeld voor de Nederlanders die in de jaren 50 terugkeerden uit de kolonie Nederlands-Indië.

  1. Allemaal aan de rivierkreeft in de strijd tegen invasieve exoten: ‘Ideaal hapje van de barbecue’
    PREMIUM

    Allemaal aan de rivier­kreeft in de strijd tegen invasieve exoten: ‘Ideaal hapje van de barbecue’

    Al jaren neemt de populatie Amerikaanse rivierkreeften in Nederland toe. De invasieve exoot vormt een bedreiging voor Nederlandse diersoorten, de waterkwaliteit én in beperkte mate voor de dijken. Daar graaft het dier namelijk gaten in. Daarom roept organisatie Good Fish, die zich inzet voor duurzame visserij, iedereen op: eet rivierkreeft, ‘een ideaal hapje van de barbecue'.