Wat Eten We Vandaag: Rode viscurry met kokos
Wist je dat een Thaise curry wordt gemaakt van verse kruiden of pasta’s en een Indiase curry van gedroogde specerijen? Deze Thaise rode viscurry met kokos, kabeljauw en aubergine is een lekker pittig gerecht door de rode currypasta. De combinatie met de romige kokosmelk en het frisse limoensap zorgt voor de perfecte smaakbalans.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 1 sjalot
- 3 el zonnebloemolie
- 30 gr Thaise rode currypasta
- 400 gr tomatenblokjes in blik
- 300 ml kokosmelk
- 50 gr spinazie
- 2 tl vissaus
- 1 limoen
- 1 tl chilivlokken
- Peper en zout
- 140 gr zilvervliesrijst
- 250 gr kabeljauwfilet
- 3 takjes koriander
- 2 takjes basilicum
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met deze tool zie jij op welke toeslag of welk potje geld je recht hebt
Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren schuldhulporganisaties Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Zo kun je zelf raadplegen op welke voorzieningen je recht hebt. -
PREMIUMhuisarts vertelt
‘Vroeger keken we ’s avonds samen naar Disney+, maar nu wil ze niet meer’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. Deze week behandelt hij een patiënt met ernstige buikklachten. -
Wat Eten We Vandaag: Groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood
Deze vegetarische groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood zijn lekker en voedzaam. De burgers zijn gemaakt van rode linzen en wortel en lijken een beetje op falafel. De zelfgemaakte limoen-yoghurtsaus geeft het gerecht een frisse touch. -
Wat Eten We Vandaag: Kabeljauwburger met dillesaus en groentefriet
Een burger met frietjes, dat is toch echt comfort food? Wij steken deze gouden combinatie in een verantwoord jasje met deze kabeljauwburger en groentefrietjes. Dit feestje op je bord maken we af met een zelfgemaakte dillesaus. -
PREMIUM
Kam, poten, hart, maag, niertjes, lever: alles van de kip is eetbaar
Een kip levert meer dan een steriele, blote kipfilet. Sterker, alle onderdelen zijn eetbaar, zegt chef-kok Nel Schellekens: ‘De kam is goddelijk in de salade. Van de klauwen werd vroeger kroepoek gemaakt.’
-
PREMIUMtips
De muren toe aan een likje verf? Zo kies je de juiste kleur
De gemiddelde Nederlander geeft de muren in huis elke drie tot vier jaar een nieuw kleurtje. Maar hoe kies je een goede tint? Heleen van Gent, kleurexpert bij AkzoNobel, geeft advies. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Tajine met kikkererwten, abrikozen en eendenborst
Een tajine brengt sfeer in de keuken en smaak op je bord. Gebruik je een tajine voor de eerste keer, laat deze eerst 24 uur weken in water. Zo voorkom je dat de tajine barst tijdens het koken. Deze tajine met groenten en eendenborst smaakt heerlijk met een stukje Turks- of platbrood. -
Wat Eten We Vandaag: 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen
‘Drie in de pan’ is een oud-Hollands gerecht. Drie kleine, dikke pannenkoekjes worden met zijn drieën in de pan gebakken. Traditioneel wordt het beslag met gist gemaakt en gist moet rijzen. Voor deze snelle variant gebruiken we daarom zelfrijzend bakmeel, dan kun je meteen aan de slag.