Wat Eten We Vandaag: Roerbakgerecht met kip, groene asperge en gember
Een stir-fry, ook wel roerbakgerecht genoemd, is een gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Vlees, vis, vegetarisch, wat je maar lekker vindt. Wij gaan voor een variant met Aziatische smaken als basis. De gemberjam zorgt daarbij voor een verrassende twist aan de zelfgemaakte saus.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 500 gr groene asperge
- 400 gr kipfilet, in blokjes
- 400 gr witte rijst
- 3 el olie
- 2 stengels bosui, in ringetjes gesneden
- 2 el sesamzaad, geroosterd
- handje koriander, grof gehakt
- 3 el gemberjam
- 3 el sojasaus
- 1 gele of rode peper, in dunne ringetjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 limoen, sap en rasp
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Rauwe kip afspoelen verspreidt juist meer bacteriën dan dat het wegneemt
Meer dan een kwart van de kip etende Nederlanders spoelt rauwe kip af onder de kraan om bacteriën weg te krijgen. Logisch, denk je misschien, maar juist door de spetters en het sap van de rauwe kip verspreiden de bacteriën zich door de keuken. Het Voedingscentrum raadt dan ook af om rauwe kip te wassen. -
Wat Eten We Vandaag: Perzische juwelenrijst met sinaasappel-karamelkip
Perzische juwelenrijst, voor velen waarschijnlijk onbekend. Dit gerecht is een explosie van smaken door de combinatie van allerlei specerijen. De rijst wordt geserveerd met gekruide sinaasappelkip; kippenbouten bestreken met een sinaasappel-karamelmarinade. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente.
-
Koken & Eten
Maaltijdboxen: zoveel ben je jaarlijks per persoon echt kwijt
HelloFresh, Marley Spoon of Ekomenu: in Nederland bestellen we steeds vaker een maaltijdbox. Toch is het een serieuze kostenpost: uit onderzoek van Foodboxen.nl, een onafhankelijke foodboxvergelijker, blijkt dat de gemiddelde prijs voor een gezin van vier personen op 2477 euro per jaar ligt, bij een abonnement van drie maaltijden per week. -
Wat Eten We Vandaag: Noedels uit de oven
Woknoedels zijn op verschillende manieren te bereiden. Volgens dit recept mogen de noedels na het koken nog eens de oven in. Het leuke aan noedels is dat je gemakkelijk allerlei voorradige ingrediënten kunt toevoegen. Denk aan kool, paprika, taugé of tofu en kip. -
Wat Eten We Vandaag: Salade met gegrilde coquilles, nectarine en pistachenoten
Coquilles, ook wel sint-jakobsschelp genoemd, komen goed tot hun recht wanneer je deze grilt. Wij serveren onze gegrilde coquillespiesjes bij een heerlijke, frisse salade met een zelfgemaakte dressing.