Wat Eten We Vandaag: Romige gnocchi met tonijn en gegrilde courgette
Gnocchi (spreek uit als njokkie) is een pasta. In tegenstelling tot andere pasta’s is de basis van gnocchi aardappel. De pasta combineert goed met allerlei sauzen en wij combineren de pasta met een romige saus van tonijn, ricotta en courgette.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 400 gr gnocchi
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 knoflookteen
- 6 zongedroogde tomaten
- 1 courgette
- 100 gr ricotta
- 250 gr tonijn uit blik (op olie)
- Peper en zout
- 70 gr geraspte Parmezaanse kaas
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Chaffles (hartige wafels)
We kennen allemaal de zoete variant, maar wij gaan deze keer voor hartige wafels. Hierbij is kaas het hoofdingrediënt en maken we er chaffles van, een combinatie van cheese en waffle. Helemaal hip en lekker als lunch, tussendoor of zelfs als voorgerecht voor de kerst. -
Koken & eten
Edsilia Rombley laat BN’ers in kunstwerken van chocolade happen: ‘Het is hilarisch én leerzaam’
Edsilia Rombley presenteert Showcolade, een nieuw tv-programma van Omroep Max. Het draait helemaal om chocolade en de prachtige objecten die chocolatiers ermee kunnen maken. Bekende Nederlanders gaan happen in kunstwerken die amper van echt te onderscheiden zijn. Denk aan een zoutstrooier, een kinderlaarsje, een plakbandhouder of een sigaar. -
Wat Eten We Vandaag: Hete bliksem met entrecote en rode wijnsaus
Hete bliksem is een typisch oud Hollandse stamppot met appel. We maken deze stamppot helemaal van nu door de combinatie met entrecote en rode wijnsaus. Om het gerecht nog makkelijker te maken gebruiken we appelmoes met stukjes. -
PREMIUMRecensie
Liefhebber van vlees kan watertanden bij Giornale in Eindhoven
Chef-kok Kevin Penris van restaurant Giornale snijdt het vlees zelf uit en heeft daarmee een uitstekende controle op de kwaliteit. En dat is te proeven! Beoordeling 7,9. -
Ook Plus geeft kippen beter leven: ‘Ze kunnen weer een beetje meer kip zijn’
Supermarktketen Plus stapt voor de verkoop van kip over op het Beter Leven-keurmerk. Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer in een gezonder tempo, meldt Anne Hilhorst van Wakker Dier.
-
PREMIUMWat zegt de wetenschap
Hoe lang kunnen we nog bananen eten? Hardnekkige schimmel verwoest plantages
Een schimmel die ervoor zorgt dat de bananenplant het loodje legt verspreidt zich over de wereld. Is dit het einde van de banaan? -
Enschede kijkt uit naar opening biefstukrestaurant Loetje
Het bekende biefstukrestaurant Loetje komt naar het Volkspark in Enschede. Dat bericht kwam in mei 2019 naar buiten. Daarna bleef het stil. „De opening zal niet lang meer op zich laten wachten”, belooft de keten nu. -
PREMIUM
Martijn (45) verdiende Michelinster op een Ierse klif, nu komt hij zijn kookkunsten vertonen in Gouda
Hij was in 2010 de eerste in Ierland die buiten Dublin een Michelinster kreeg. En hij stond achter de stoof voor gasten die soms het vliegtuig namen om te komen eten. Binnenkort bestiert de chef-kok hotel Relais & Chateaux Weeshuis Gouda. Zijn naam: Martijn Kajuiter (45).