Wat Eten We Vandaag: Saté babi met pindasaus
Een klassiek Indisch gerecht: saté babi met pindasaus. Mocht je de winterbarbecue niet willen aansteken kun je het ook bereiden onder de grill.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten + marineren
Ingrediënten
- 2 sjalotten zonnebloemolie
- 1 kg schouderkarbonade
- 200 ml ketjap manis
- 10 teentjes knoflook
- 125 g margarine
- 2 el citroensap
- 1 tl suiker
- 2 el pindakaas
Benodigdheden
vijzel, satéprikkers, barbecue, kolen
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten 2020 was jaar van thuis uit eten: we maakten zelf sushi, aten meer oesters en zetten sloten vol koffie
Menig Nederlander begon afgelopen jaar met online boodschappen bestellen. Doordat we niet uit eten konden en zoveel mogelijk thuis moesten blijven, ontdekten we dat we thuis ook ‘uit eten’ kunnen. Uit de jaarlijkse analyse van onlinesupermarkt Picnic blijkt dat we in 2020 aanzienlijk meer luxe vlees en vis aten dan voorheen. -
Wat Eten We Vandaag: Pandan spekkoek
Wie wel eens een toko binnenstapt, vindt met een beetje geluk deze Indische ‘laagjestaart’ liggen. Spekkoek wordt, laagje voor laagje, in de oven afgebakken. Dit is een tijdrovende klus maar is het dubbel en dwars waard. -
PREMIUM
Recensie Shinzo is een mekka voor de sushiliefhebber
Wie aan Japans eten denkt, denkt al gauw aan sushi. De Japanse keuken is méér dan dat. De gerechten zijn zeer divers en behoren tot de gezondste van de wereld. Beoordeling 7,4. -
PREMIUM
Pizza of patat? Andrea (25) wil eens wat anders en zet een keten van Indonesische dorpstoko's op
De 25-jarige Andrea de Fonkert uit Numansdorp was een beetje klaar met de friet, Chinees en pizza die in menig dorp al járen worden aangeboden. In april 2019 opende ze in haar geboortedorp een eigen Indonesische afhaalzaak genaamd Le Toko. Inmiddels zijn er drie Le Toko's - de vierde opent binnenkort - en een pop-upvariant. ,,Met Picnic en KLM zou ik graag een samenwerking aangaan.’’ -
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we drie cadeaupakketten weg.
-
Wat Eten We Vandaag: Opgerolde spinazietaart
Een quiche maar dan anders: de opgerolde spinazietaart. De feta is vervangen door ricotta wat de hartige taart een zachte smaak geeft. Serveer als bijgerecht of bij de borrel. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met zalm en broccoli
Ovenschotels zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. De variaties zijn eindeloos en wij kiezen er deze keer voor om pasta te combineren met broccoli onder een laagje kaas met daarop zalmfilet. -
PREMIUM
De Pollepel thuis Lockdown-hamstertip: diepvriespasta van Holy Ravioli, in een handomdraai een topgerecht
Het einde van de crisis is voor de horeca nog altijd niet in zicht. Toch zijn ondernemers inventief en zetten hun schouders eronder. Bij Holy Ravioli aan het Zwaanshals verkopen ze sinds kort diepgevroren ravioli, met keuze uit bijna twintig verschillende vullingen. Een uitkomst tijdens deze uitzichtloze lockdown.