Wat Eten We Vandaag: Scholfilet met broccoli-erwtenpuree en Provençaalse aardappelpartjes
Zet een heerlijk AVG’tje (Aardappel Vlees Groente) op tafel maar dan met vis. Ga bijvoorbeeld aan de slag met onze scholfilet met romige broccoli-erwtenpuree en krokant gebakken Provençaalse aardappelpartjes.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 3 el olijfolie
- 400 gr aardappelpartjes
- 1 tl Provençaalse kruiden
- Peper en zout
- 1 stronk broccoli
- 200 gr tuinerwten, diepgevroren
- 8 takjes basilicum
- 250 ml groentebouillon
- 2 el ricotta
- 200 gr scholfilet
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
Met video
Roep om statiegeld op álle drankverpakkingen: ‘Alles waar een dop of deksel op zit’
Op alle drankverpakkingen zou statiegeld moeten zitten, niet alleen op blikjes en plastic flessen. Dit zeggen milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux (RNB) en zwerfafvalexpert Dirk Groot naar aanleiding van de invoering van statiegeld op blikjes. -
Receptenwedstrijd
Receptenwedstrijd voor het lekkerste vegan recept gaat tweede week in: Gado Gado van restaurant Fuso
De strijd om het lekkerste (vegan) recept is begonnen. Duurzaam leven kan goedkoop door plantaardig te eten. Om dat te promoten daagt klimaatburgemeester Judith Lammers restaurants uit hun recept te mailen naar 1Aarde040@gmail.com. Elke week komt er een nieuw recept online. De lezers kunnen het maken en later stemmen op de lekkerste.Eindhoven
-
PREMIUMHeel Holland Bakt
Zineb schopte het tot HHB-finale: ‘Bakken was therapeutisch toen moeder overleed’
Koken en bakken voor een groep mensen kan zenuwslopend zijn, maar Zineb El Moudden (36) bakte voor drie miljoen mensen in de finale van Heel Holland Bakt. ,,Mijn droom is mijn eigen kookboek uit te brengen en een studio te hebben waar ik workshops aan mensen kan geven. Gezelschap en goed eten maken mensen gelukkig.’’Alphen aan den Rijn -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Shakshuka met chipolataworstjes
Het nadeel van koken? De vaat. Alle potten en pannen nemen namelijk al snel je aanrecht over. Een gerecht waarbij je vaat tot een minimum beperkt wordt is deze heerlijke shakshuka; een eenpansgerecht met eieren in een lichtpittige tomatensaus. Voor een hartige touch voegen wij ook nog wat chipolataworstjes toe. -
Wat Eten We Vandaag: Tiramisu 2.0
Met dit dessert zit je altijd goed, en dan hebben we het natuurlijk over tiramisu. Deze 2.0 versie serveer je met een zelfgemaakte amaretto-stroop. Net even anders dan de klassieke variant, maar minstens net zo lekker.